Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A DUNA SZIMFONIKUS ZENEKAR KONCERTJE
Duna Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A koncert során a leghíresebb klasszikus műveket hallhatják vendégeink a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában, amely kiegészül egy világhírű, magyar hangszerrel, a cimbalommal. A koncert különleges alkalmat nyújt arra, hogy a közönség a legnépszerűbb komolyzenei műveket - a cimbalom és a szimfonikus zenekar által - olyan különleges, új formában hallhassa, amelyre egyedül Magyarországon van lehetőségük. A cimbalmot elsősorban cimbalomverőkkel szólaltatják meg. A nagyobb dinamikus erő érdekében keményebb szerkezettel látták el a hangszer vázát, valamint több húr hozzáadásával hangok szélesebb skáláját tudja produkálni, amelynek dinamikáját egy pedál segítségével kontrollálják. A koncerten megszólaló hangszerek kombinációján keresztül lenyűgöző magyaros formában hallhatják vendégeink a legszebb klasszikus melódiákat.
A hangversenyek 20:00 órakor kezdődnek, és kétszer 40-45 perc időtartamúak szünettel. Legnépszerűbb művek a programból:
J. S. Bach - Levegő - cimbalommal
J. Brahms - Magyar tánc 5 - cimbalommal
T. Albinoni - Adagio - cimbalommal
P.I. Tchajkovsky - Flower Waltz - cimbalommal
G. Gershwin - Kék rapszódia
W. A. Mozart - Kis éji zene
L. v. Beethowen - Für Elise - cimbalom szóló
B. Bartók - Magyar képek - cimbalommal
L. V. Beethowen - Holdfény Szonáta - cimbalom szóló
H. Berlioz - Rákóczy induló
J. S. Bach - D-Major szónáta - cimbalom szóló
A. Vivaldi - Four Seasons- tél - cimbalommal
J. Haydn - Rondo all'Ongroise
F. Liszt - 2. Magyar Rapszódia - cimbalommal
V. Monti - Csárdás - cimbalommal
F. Erkel - Palotás
J. Haydn - Farwell Symphony
J. Strauss - Kék Duna keringő
J. Strauss - Cigánybáró - cimbalommal
Z. Kodály - Háry János - Intermezzo - cimbalommal
F. Chopin - As-Minor keringő - cimbalommal A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult, azóta számos rangos hazai és külföldi hangversenyt adott. Repertoárjuk felöleli a barokk zenétől a 20. századig tartó zeneirodalom szinte minden stílusát. A zenekar a világ minden részén képviseli a magyar romantika zenei hagyományait. Állandó karmesterük Deák András mellett magyar és külföldi vendégkarmesterek is gyakran vezényelnek koncertjeiken. Számos hazai vendégművész és külföldi világsztár is fellépett már a zenekarral, mint például Giuseppe di Stefano énekművész Olaszországból, James Galway fuvolaművész Írországból, vagy Ray Charles jazz világsztár az USA-ból.

 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
V. Budapest, Zrínyi utca 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?