Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TÁLAMANTRA - INDIAI TÁNCKÉPEK - KARMELITA UDVAR
Nemzeti Táncszínház - Karmelita Udvar

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Sivasakti Kalánanda Táncszínház A TálaMantra olyan darab, amelynek maga a Ritmus az alkotója, a táncosok pedig megadóan alávetik magukat e nem mindennapi alkotó kényének-kedvének. A Ritmus pedig – mint egy igazi hindu isten – különféle formákban jelenik meg a színpadon és űzi-hajtja játszótársait, a táncosokat, hogy együtt áldozzanak a tánc örök istenének, Sivának. Az indiai tánc ritmusa lehet vidám, játékosan könnyed vagy virtuóz, lehet lágyan lüktető vagy harciasan vágtató, lehet hivalkodóan látványos, vagy szerényen háttérbe húzódó. A ritmus (tála) mint egy állandóan ismételgetett ima (mantra) kíséri végig a táncos életét. Az indiai ritmusszótagok helyet követelnek maguknak a hétköznapokban is, beférkőznek a gondolatokba és a legmeglepőbb helyzetekben jelennek meg. Mint különálló lények, önálló életre kelnek a darabokban, a vidám néptáncokban, és a klasszikus koreográfiákban.
A TálaMantra olyan darab, amelynek maga a Ritmus az alkotója, a táncosok pedig megadóan alávetik magukat e nem mindennapi alkotó kényének-kedvének. A Ritmus pedig – mint egy igazi hindu isten – különféle formákban jelenik meg a színpadon és űzi-hajtja játszótársait, a táncosokat, hogy együtt áldozzanak a tánc örök istenének, Sivának. Előadók: Domak Nikoletta, Kovács Viktória, Kunvári Kriszta, Major Anikó, Palics Katalin, Kresmery-Pap Réka, Somi Panni, Zboray Antónia Zene: klasszikus és kortárs indiai zene
Zeneszerző: Fekete-Kiss Sándor Rendező-koreográfus: Somi Panni
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?