Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MESE A TUBATIGRISRŐL ÉS A TROMBITAPARIPÁKRÓL
Jászai Mari Színház, Népház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 222 értékelés alapján
  Leírás
Interaktív gyermekszínház
a Brass in The Five rézfúvós kvintett és Méhes Csaba vendégelőadása
Az életre kelt hangszerek
Ez egy olyan cirkuszi előadás, ahol a zenekar és a közönség tudta nélkül szabadságolták a társulatot. Így a mit sem sejtő 5 dilinyós zenész (a Brass in the Five rézfúvós kvintett) és Méhes Csaba mozgásművész (mint a zenekar tagja) elkezdik az előadást… majd egy óra önfeledt nevetés következik gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Játsszunk?
A mozgás - látható zene.
A zene - mozdulatok hangja.
A mozgás elmuzsikálható.
A zenét láttatni lehet mozdulatok által.
Játsszunk!
És elkezdtek játszani. A zenészek a hangokkal, dallamokkal,
a pantomimes a mozdulataival, gesztusaival, képeivel.
Aztán megmozdultak a zenészek és zenélni kezdett a pantomimes.
Megszületett egyfajta varázslat.
Színház szavak, határok nélkül…

Az előadás megnyerte az Új Színház Kőfal pályázatát, a Budapest Fringe Fesztivál szakmai díját és a gyerekzsűri különdíját.

Az előadás 50- 60 perc, már az ovisok is értik a poénokat.


Méhes Csaba mozgásművész
1982-ben, érettségi után felvételt nyert a Dominó Pantomim Együttes stúdiójába, ahol egy évig tanulta mestersége alapjait.
1987-ben mutatta be első önálló pantomim estjét Pantomix címmel, mellyel megkezdte szóló pantomimművészi pályafutását. Munkájának a VSZM Közösségi Ház adott otthont, ahol az alkotó munka mellett pantomimet oktatott.
1988-ban kezdett el dolgozni a Budapesten működő Artus színházzal. A Goda Gábor vezette társulattal folytatott munka erős inspiráló hatással volt későbbi önálló produkcióira. Ez idő óta foglalkozik modern tánctechnikákkal, afrikai tánccal és az alternatív színházi törekvésekkel, melyeket alkotó munkája során azóta is felhasznál. Goda Gáborral és Mándy Ildikóval együtt megbízást kapott mozgásoktatásra a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol egy évég tanított. Ugyanebben az évben alapította meg Sólyom Tamás zenésszel a Tenyérpódiumot, kamara jellegű, igényes gyermekműsorok létrehozását tűzve ki célul.
1991-ben készül el az Artus egyik legsikeresebb és legemlékezetesebb darabja, a Turul, mely 111 előadást ért meg. Méhes Csaba a darabban nyújtott alakításáért 1993-ban, Kairóban az Experimentális Színházak Fesztiválján a "Legjobb férfi színész" díjat, 1999-ben pedig a veszprémi II. Magyar Kortárs Tánc és Mozgásművészeti Fesztivál "Legjobb színész" díját nyerte el…

A Brass in the Five rézfúvós quintett
1992 szeptemberében alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola akkori növendékeiből.
Tagjai:
Simai László – trombita
Tóth Tamás – trombita
Soós Péter – kürt
Lugosi Róbert – harsona
Takács Tibor – tuba

A fiatal művészekből álló együttes megalakulása után röviddel már jelentős megbízatásokat kapott, jelenleg Magyarország vezető rézfúvós együttese. Évente közel 90 koncertet adnak Budapest és az ország szinte valamennyi jelentős koncerttermében, sikereiket pedig az egyre gyarapodó külföldi felkérések bizonyítják. A következőkben a fontosabb szerepléseket, tv és rádiófelvételeket, lemezeket, meghívásokat ismertetjük.
Brass in the Five zenekart 2000-ben Artisjus előadói díjjal jutalmazták.
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!