Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KOCCANÁS
Katona József Színház - Katona

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.9 / 10) - 226 értékelés alapján
  Leírás
A Koccanás, ez a keserű komédia igazi "Zeitstück" – benne minden történés kiindulópontja pontosan ismerős valamennyiünk számára mindennapi életünkből, csak éppen – a komédia természetének megfelelően – minden elszabadul, felnövekszik, már-már hagymázassá válik benne, de legőrültebb pillanataiban is tökéletesen nyilvánvaló napi tapasztalataink számára.Mint címe már sejteti, a kiindulópont az, hogy (a főváros egy forgalmas helyén) egy autó belemegy egy másikba. Ez az elemi esemény láncreakciót indít el, autók kilométer-hosszú sora koccan egymáshoz, s majdnem egy egész napra megbénul a forgalom. Spiró ezzel a helyzettel a dramaturgia egy alapképletét alkalmazza nagyon életszerű módon: sok különféle embert összehozni egy – elhagyhatatlan – helyen, s így mintegy természettudományos módszerrel megteremteni egy olyan kísérleti szituációt, amelyben tisztán figyelhetők meg a törvényszerű reakciók, folyamatok. Az autósok kiszállnak kocsijukból és kapcsolatokba lépnek egymással, az ott lakók természetes módon ugyancsak belépnek a történésbe, sőt egyre újabb szereplők és embercsoportok keverednek véletlenül arra, s kerülnek így bele a szituációba, és ez a folyamat a darab előre haladtával egyre abszurdabbá válik. A figurák mindinkább megvalósítják önmagukat, megmutatják jellemüknek és életszerepüknek működését, s ezt a kifejlést maximálisan felfokozza a szereplők számának egyre lidércesebbé és ugyanakkor nevetségesebbé váló felszaporodása. A mennyiségnek ez a folyamatos növekedése, ami persze egyszersmind a jellegzetes embertípusoknak, életstratégiáknak, érvényesülési módoknak és viselkedésformáknak a szaporodását jelenti, a mai magyar élet valóságos enciklopédiáját tárja elénk. A komédiában mindent az ismerősség és a kétségbeejtő nevetségesség kettős élményével fogadunk. A kép, amely a komédiából kibontakozik, egyszerre végtelenül mulatságos és visszataszító.
  Szereposztás
Vállalkozó 
Bezerédi Zoltán 
Srác 
Mészáros Béla 
Segédmunkás, Ételszállító, Maffiózó, Turista, Bőrfejű, Tüntető 
Nagy Ervin 
Kismama 1 
Pelsőczy Réka 
Segédmunkás, Ételszállító, Térítő, Tüntető, Turista 
Rajkai Zoltán 
Kismama 2 
Rezes Judit 
Belemenő 
Szacsvay László 
Segédmunkás, Ételszállító, Turista, Tüntető, Térítő 
Takátsy Péter 
Védőnő, Hajlott hátú asszony 
Tóth Anita 
Idegenvezető 
Vajdai Vilmos 
Koccanó 
Máté Gábor 
Öregasszony  
Máthé Erzsi 
Öregember  
Kun Vilmos 
Naccsága 
Bodnár Erika 
Kamionos 
Bán János 
Törzs 
Elek Ferenc 
Rövidgatyás 
Fekete Ernő 
Férfi 
Gáspár Sándor 
Hajléktalan 
Hajduk Károly 
Feleség 
Illés Györgyi 
Segédmunkás, Maffiózó, Turista, Bőrfejű, Tüntető 
Keresztes Tamás 
Rendőr 
Kovács Lehel 
Nő 
Ónodi Eszter 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1056, Petőfi Sándor u. 6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!