Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DE SADE PENNÁJA
Bárka Színház - Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(10.0 / 10) - 2 értékelés alapján
  Leírás
Doug Wright: De Sade pennája

A charentoni elmegyógyintézet új igazgató-főorvosára embert próbáló feladat vár: el kell érnie, hogy neves ápoltja, a hírhedt De Sade márki felhagyjon végre az írással, és ne ontsa tovább magából rémesen perverz és istenkáromló történeteit. A keménykezű főorvos dolgát azonban több körülmény is nehezíti. Legmagasabb rangú beosztottja, egy meglehetősen engedékeny abbé ugyanis jó barátságot ápol a márkival, tetejében meggyőződéses humanista, és irtózik attól, hogy bevesse a korra jellemző durva fegyelmező módszereket. Ráadásul az igazgató kénytelen kordában tartani saját kicsapongó feleségét is. Erre különös megoldást eszel ki: a márki feleségétől az intézet fejlesztésére kapott pénzt páratlanul gazdag luxuspalota építésére fordítja. A feladatra kiszemelt kiváló építész teljesíti is a megbízást, de ezzel az igazgató magánéleti gondjai korántsem oldódnak meg.

A történet középpontjában mindvégig a márki és az abbé párharca, illetve a keménykezű igazgató és a liberális szemléletű abbé keserű küzdelme áll. Ám a valódi csata mind e mögött a márki és az igazgató között dúl – noha személyesen egyetlen egyszer sem találkoznak. Az intézet vezetője az abbét használja ki, őt tolja maga előtt egyre jobban eldurvuló magánháborújában, amelynek nemcsak De Sade esik áldozatul, de előbb még egy ártatlan varrólány is. A valaha jobb sorsra érdemes abbé pedig végképp meghasonlik önmagával.

Az előadás időtartama:170 perc szünettel.
  Szereposztás
Sade márki 
Mucsi Zoltán 
Doctor Royer – Collard, az intézet igazgatója  
Seress Zoltán 
Prouix, az építész 
Kardos Róbert 
Renée Pélagie, a márki felesége 
Spolarics Andrea 
Decouemier abbé 
Katona László 
Madeleine Leclerc, a varrónő 
Szabó Emília 
Madame Royer-Collard, az igazgató felesége 
Szabó Emília 
  Stáblista
Rendező 
Szabó Máté 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1082 Budapest, Üllői út 82. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!