1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
TÁNC-FILM-KLUB: KÉMHATÁS
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Kamaraterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.2 / 10
611 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Az idén indult Tánc-film-klubban Fuchs Lívia tánctörténész vezetésével két művészet, a tánc és a film változó intenzitású és eltérő filmműfajokban (játékfilm, táncfilm, dokumentumfilm stb.) megvalósuló kapcsolatát kíséri végig bevezető előadásokkal és alkalmanként a filmek után beszélgetésekkel.


Kémhatás (62’) 2012

Vajon werkfilmet látunk egy készülő produkcióhoz? Vagy ügyesen elkapott pillanatképeket egy elveszetten tébláboló jegyespárról, vidáman nézelődő turistákról? Netán egy különös mászókán billegő gyermek képzeletéből születő filmfantáziát? Vagy dokumentumfilmet a kétezres évek elejének pezsgő Budapestjéről, ahol táncosok lepik el a legváratlanabb helyszíneket, a piacot, a plázákat és a zebrákat? Egy biztos, ennek a filmnek a (kém)hatása egyáltalán nem semleges.

Az évad utolsó programján Angelus Iván kísérleti táncfilmjét vetítjük, amelyben egyetlen párbeszéd, szó nem hangzik el, kizárólag táncok, performanszok, énekek, nyilvános hétköznapi szituációk képi és zenei feldolgozása történik. A film elkészítéséhez alternatív képrögzítő eszközöket, telefonokat, GoPro kamerákat, biztonsági kamerákat, modellhelikopteres kamerákat és fényképezőgépeket használtak.

A vetítés előtt Fuchs Lívia tánctörténész, a klub vezetője bevezető előadást tart, utána pedig Angelus Iván koreográfussal, a film rendezőjével beszélget.

Helyszín

Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér
Budapest, 1067 Budapest, Eötvös u. 10
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!