1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
GRANDPIERRE ATILLA: AZ ÉLETKÖZPONTÚ CIVILIZÁCIÓ: AZ EMBERISÉG JÖVŐJE
Budapest - Altemplom - Bejárat a Gogol utca felől
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.7 / 10
743 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
- könyvismertető előadás -

Az ember és a társadalom életének van egy eddig figyelmen kívül hagyott, természetes medre, amit nem az ember határoz meg, s amit ismernünk kell ahhoz, hogy mindannyiunk javára, tudatosan tervezhessük meg életünket: az élet, a benne rejlő oksági erővel és természettörvénnyel. Ezt az egész Világegyetemet átható természeti erőt minden ősi társadalom ismerte, életelvnek vagy életerőnek, ch’i-nek, dharmának, manának stb. nevezte, minden élőlény, sőt a Természet legfőbb irányelvének, szentnek tartotta. Ennek az ősi tudásnak a leértékelése együtt járt a civilizáció kisiklásával. Ez a kisiklás vezetett gondolkodásmódunk önmagunkat is félrevezetővé válásához, az anyagiasság uralkodóvá válásához, a népek, vallások egymással szembefordulásához, a földi élővilág egyre teljesebb kipusztításához, a talaj, a vizek, a levegő fokozódó mérgezéséhez, a civilizáció napjainkban zajló összeomlásához. Háromezer éves anyagi fejlődés után korunkban eljött az ideje az életünk irányítására hivatott lelki-szellemi erőink összesszedésének, élnivágyásunk megerősítésének, az életben rejlő természettörvény felfedezésének és köztudatba kerülésének, annak a civilizációs fordulatnak, amely az élet, az ember és a Természet jólétét állítja a középpontba. Ez a könyv minden eddiginél megdöbbentően mutatja be, hova jutottunk, és hogyan indíthatjuk el mindannyian saját életünk felemelő irányba állításával a világforradalom ránk eső részét. 

 

Előadó: Grandpierre Attila magyar fizikus, csillagász. Korábban a Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Csillagászati Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Egyetemi doktor (1977, Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar), a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa (1984, Magyar Tudományos Akadémia), az MTA köztestületének tagja.

 

Jegyek elővételben: 2.000,- Ft

Információ: +36 20 312 5925

Helyszín: A L T E M P L O M (Pozsonyi úti Református templom Altemploma - 1133 Budapest, Pozsonyi út 58.  - BEJÁRAT a Gogol utca felőli oldalsó bejárati ajtón!)

Helyszín

Budapest
Budapest, 1133, Pozsonyi út 58.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!