1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
ALEXIS MICHALIK: A TÖRTÉNETŐRZŐ
Hatan Társulat - Bethlen Téri Színház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
10.0 / 10
1 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Láttál már olyan színházi előadást, amely szinte díszlet nélkül a színészet erejével rejtélyes dimenziókba kalauzol? Amelyben szimultán látsz egy történetfolyamot és közben a saját filmedet alkotod, ami az elméd mozivásznán pereg? A szellemi erődet megmozgató, mindent túlélő kalandfilmjét?


Öt kiváló színész, Kecskés Karina, Kovalik Ágnes, Király Attila, Sipos Imre és Sipos Áron 36 karaktert formál meg ebben a több száz évet és három kontinenst átfogó, Da Vinci Kód- szerű darabban.

„Éjszaka van. Órák óta esik. És a férfi egyedül van az autóban. Eltévedt. Fogalma sincs, hogy hol van. Sőt, már azt sem tudja, hogy ki ő. Csak egy dolgot tud: hogy az útját keresi.”

„Önkéntelenül az egyik könyv után nyúltam. Találomra fellapoztam. Nem könyv volt, hanem jegyzetfüzet. Kézirat. És ekkor: beléptem a Történelembe.”

„Minden népnek szüksége van királyra, aki kormányozza, és minden királynak szüksége van egy láthatatlan kézre, aki helyette kormányoz, amíg ő vadászik és kurizál. Ez a láthatatlan kéz, ez vagyok én.”

„Az évszázadok során több millió hívő keresztény, protestáns, muzulmán és buddhista ölte egymást halomra egyetlen cél érdekében: hogy megvédje a saját történetét.”

Alexis Michalik, korunk egyik legnépszerűbb francia szerzője erre a darabjára két Moliere-díjat is kapott hazájában 2014-ben. Azóta csak Párizsban több, mint 2000-szer játszották A TÖRTÉNETŐRZŐ-t.

Fordította és rendezte: HORVÁTH PATRÍCIA

A darabot az Agence DRAMA-Paris (France) képviseli.

Szereposztás

Színész Kecskés Karina
Színész Kovalik Ágnes
Színész Király Attila
Színész Sipos Imre
Színész Sipos Áron

Stáblista

Fordította és rendezte Horváth Patrícia

Helyszín

Hatan Társulat
Budapest, 1071, Bethlen tér 3.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!