1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
NAVIA PROJECT FEAT. SZ. NAGY MÁRIA // ISON
IsON - ISON
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.8 / 10
21 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!

A NAVIA Project két összeszokott hazai komponista-zenésszel, Csengery Dániellel és a jelenleg is MMA Ösztöndíjas Mátyássy Szabolccsal dolgozott az est anyagán. Közös szándékuk és reményük az, hogy a mai kortárs-klasszikus zenei világ sokrétű eszközeivel újfajta megvilágításba helyezzék az eredeti népdalok szépségét, s az oly sokszor megénekelt madarakkal szárnyra kelve elkalauzolják a közönséget a Kárpát-medencétől Bulgáriáig.

DARAM-DARAM-MADARAM: Sokan úgy tartják a költészetben a legmagasabb esztétikumkifejezői a madarak, énekük már számtalan zeneszerzőt megihletett. Sőt, a régiek szerint a népdalok sokféleségének inspirációs forrásai is lehetnek ezek a gyakran színpompás, szárnyas lények.
Nem véletlen, hogy a NAVIA Project is ezt a témát választja különleges koncertjén, hogy a madarakkal szárnyra kelve a költészet és a zene varázsában teljék az este. Melyben kortárs, klasszikus és jazz "tollazatban" magyar és bolgár népdalokon alapuló dalciklusok és magyar költők versrészletei hangoznak el, amolyan "zenei madárcsemegeként".   A NAVIA Project két összeszokott hazai komponista-zenésszel, Csengery Dániellel és a jelenleg is MMA Ösztöndíjas Mátyássy Szabolccsal dolgozott az est anyagán. Közös szándékuk és reményük az, hogy a mai kortárs-klasszikus zenei világ sokrétű eszközeivel újfajta megvilágításba helyezzék az eredeti népdalok szépségét, s az oly sokszor megénekelt madarakkal szárnyra kelve elkalauzolják a közönséget a Kárpát-medencétől Bulgáriáig.   Navratil Andrea – ének, próza
Grósz Zsuzsanna - zongora
Bede Péter – fúvós hangszerek
Lázár Gyula – bőgő
Gyulai Csaba - ütős hangszerek, gadulka   Közreműködik: Sz. Nagy Mária - bábszínész, homokrajzos   Az est különlegessége, hogy nem csak fülünket kényezteti a zene, hanem vendégünk, Sz. Nagy Mária káprázatos homokrajzai szemünket is gyönyörködteti.

Stáblista

Grósz Zsuzsanna

Helyszín

IsON
Budapest, 1074, Hársfa u. 25.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!