1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
VARÁZSLATOS ADVENT
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia - Nagyterem
9.3 / 10
13 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Várjuk advent első vasárnapjának előestéjén, 2023 december 2-án a Zeneakadémia Nagytermében!

Élje át az adventi csodát! Csengő gyermekhangok, Csajkovszkij Diótörőjének mesés világa, Simic Aleksander gordonkaművész virtuozitása, valamint a Közép-Európai Hangversenyzenekar előadása segítségével hozzuk el Önökhöz a VARÁZSLATOS ADVENTET.

Várjuk advent első vasárnapjának előestéjén, 2023 december 2-án a Zeneakadémia Nagytermében!

Műsor:
I. Arcangelo Corelli: Karácsonyi concerto grosso
Előadja: Közép-Európai Hangversenyzenekar
Vezényel: Dinyés Dániel

Pjotr Iljics Csajkovszkij: Diótörő – részletek
Előadja: Közép-Európai Hangversenyzenekar
Vezényel: Dinyés Dániel
------- szünet------
II. Joseph Haydn: D-dúr gordonkaverseny
Előadja: Simic Aleksander – gordonka
Közreműködik: Közép-Európai Hangversenyzenekar
Vezényel: Dinyés Dániel

Adventi várakozás és magyar karácsonyi dalcsokor
Előadja: A Városmajori Kós Károly Általános Iskola Kós Gyermekkara
Vezényel: Barabás Edina, Beleznai Katalin, Farkasházi Dávid

Szervező: OCTOPUS EXPERIENCE
A szervezők a változás jogát fenntartják.

Varázslatos Advent
Művészeink

Simic Aleksander 20 éves csellista, a Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató 3. évadának döntőse és kétszeres
különdíjasa. 2018 végéig gordonkaművész édesanyjától tanult, azóta a Bécsi Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Tagozatán, Várdai István osztályának tagja.
Aleksander 2018-ban megnyerte a "Vienna Classic Pure" nemzetközi zenei versenyt és megkapta a legjobb bécsi klasszikus előadás különdíját. 2019-ben New York-ban elhozta a 4. Manhattan Zenei Verseny aranydíját. 2020-ban New Yorkban, a Carnegie Hall ’Rising Star’ sorozatában mutatkozott be egész estés önálló koncerten, nagy sikerrel, teltház előtt. 2021-ben Spanyolországban lett versenygyőztes és megkapta a verseny legfiatalabb résztvevőjének járó különdíjat is. 2022-ben és 2023-ban nagysikerű koncert körutakat tett Európa számos országában és az Egyesült Államokban.

Dinyés Dániel, zeneszerző és karmester, a magyar zenei és színházi élet kiváló alakja. A Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult, majd zeneszerzőként és karmesterként tevékenykedett több színházban és számos független opera-produkcióban. Együttműködése Kolonits Klárával zenei kiadványokat és elismeréseket hozott. Emellett tanít a Zeneakadémián és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Karmesterként számos színházi előadást vezetett és rendszeresen dolgozik különböző szimfonikus zenekarokkal. A magyar zenei élet egyik kiemelkedő alakja, aki hozzájárul a kulturális élet gazdagításához Magyarországon és külföldön is.

Barabás Edina a hazai zeneoktatás egyik leginspirálóbb alakja, jelentős és széleskörű tapasztalattal bír a kodályi elvek mentén történő zeneoktatás terén. Az ELTE BTK Zenei Tanszékén 1994-ben szerzett kiváló minősítésű ének-zenetanári, valamint kóruskarnagyi oklevelet. Különböző gyermekkaroknál végzett oktatói és karnagyi tevékenységet, segédkarnagya volt többek között a Magyar Rádió Gyermekkórusának is. Jelenleg a Kecskeméti Kodály Intézet óraadó tanára, valamint a Városmajori Kós Károly Általános Iskola énektanára és az iskola Kós Gyermekkarának egyik karnagya.

Városmajori Kós Károly Általános Iskola zenetagozata 1959-ben jött létre. A gyermekkar az Év Kórusa minősítéssel rendelkezik; rendszeresen szerepel külföldön és idehaza egyaránt. 2015 óta az iskola zenetagozata a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kecskeméti Kodály Intézetének mintaiskolájává vált, amelynek keretében részt vállal a Kodály-koncepció itthoni és külföldi megismertetésében és a hallgatók képzésében.

Beleznai Katalin a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett mesterdiplomát ének-zene tanár karvezetés, valamint zeneelmélet szakon. Az azóta eltelt több mint 15 évben mind pedagógusként, mind énekesként számos hazai és nemzetközi sikert ért el azokkal az együttesekkel, amelyekkel dolgozott. Ezek közül kiemelkedik, a 2008-as rangos Tolosa-i kórusversenyen való részvétel a Kispesti Erkel Ferenc Zenei Tagozatos Általános Iskola kórusának másodkarnagyaként Spanyolországban. Három évvel később ugyanezt a versenyt meg is nyerte a Discantus Énekegyüttes tagjaként. Ez utóbbi formációban immár 17 éve énekel és 6 éve tagja az Új Liszt Ferenc Kamarakórusnak is. Pedagógusként jelenleg a Városmajori Kós Károly Általános Iskolában dolgozik, valamint a Kecskeméti Kodály Intézet oktatójaként, ének-zenét tanít és a Városmajori Kós Károly Általános Iskola Gyermekkarának egyik karnagya. Emellett az Oriolus kamarakórusban másodkarnagyi feladatokat lát el, valamint a Pesztraton nevű, szülőkből alakult amatőr kórust is vezeti.

Farkasházi Dávid a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát 2015-ben zenekar- és kórusvezető, valamint 2019-ben kóruskarnagy művész és ének-zene tanár szakokon. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, 2016-ban a Fiatal Karvezetők Országos Versenyen I. díjat, 2019-ben Rigában a 6. Jazeps Vitols Nemzetközi Karvezetői versenyen különdíjat nyert. Jelenleg a Zeneakadémia doktori képzésének hallgatója, a Kecskeméti Kodály Intézet óraadó tanára, valamint több együttes vezetője, így a budapesti Szent István Bazilika, és a La mia Fonte Énekkar vezető karnagya, valamint a Városmajori Kós Károly Általános Iskola Kós Gyermekkarának egyik karnagya is.

Stáblista

Karmester Dinyés Dániel
Karmester Barabás Edina
Karmester Farkasházi Dávid
Csellóművész. Simic Aleksander

Helyszín

Liszt Ferenc Zeneakadémia
Budapest, 1061, Liszt Ferenc tér 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!