Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAVASZI SZÉL KARMELITA UDVAR
Nemzeti Táncszínház - Karmelita Udvar

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1166 értékelés alapján
  Leírás
A Duna Művészegyüttes alkotói – immár 50 éve – céljuknak érzik, hogy egyszerre elégítsék ki a hagyomány ápolásának és a jelenlét követelményének kívánalmait. Előadásuk a tavaszi ünnepkör „jeles napjait" idézi meg. Szakrális és profán, ínséges-aszketikus és a bőség jegyében töltekező „napok" váltogatják majd egymást a színpadon: harsány vidámság és ünnepélyes komolyság egyaránt.
„Hogy néptáncot nézni az egyik leghatékonyabb antidepresszáns, már régóta tudom. Ha jó, az általa közvetített energiák olyan áldásos hatást fejtenek ki az emberben, mint egy boldog utazás télvíz idején a délszakra. A Duna Művészegyüttes remek társulata – mint az hosszú évek során kiderült, s megerősíttetik újabb és újabb bemutatók alkalmával – nem csupán lelkes, lobogó táncosok közössége: e csapat jó érzékkel, őszinte kedvvel nyit sokféle újdonságra is." Halász Tamás (kultura.hu) Előadja a Duna Művészegyüttes tánckara: Antonopoulos Georgios, Balogh Csaba, Bednai Nikolett, Bodor Ildikó, Bonifert Katalin, Bulyáki Bernadett, Charitonidis Chariton, Gyulai Anikó, Horváth Eszter, Klausz Bernadett, Kriston Fruzsina, Kuzma Péter, Mikulics Ádám, Nagy József, Pozsár Kitti, Ravasz Mária, Soós Gyula András, Szabó Csaba, Szabó Vera, Vámos László, Végh Tamás, Vincze Levente
Ének: Majorosi Marianna
Közreműködik a Göncöl zenekar: Dulai Zoltán (zenekarvezető), Bartók József, Gáspár Álmos, Kunos Tamás, Rónai Zoltán, valamint Bolya Mátyás, Gera Attila, Szokolay Dongó Balázs Koreográfusok: Farkas Zoltán „Batyu" (Harangozó-díjas), Szilágyi Zsolt,
Mihályi Gábor, Juhász Zsolt
Asszisztensek: Bonifert Katalin, Vámos László
Zenei szerkesztő - Zeneszerző: Szokolay Dongó Balázs, Bolya Mátyás, Dulai Zoltán
Jelmez-díszlet: Túri Erzsébet
Videó - Fényterv: Lendvai Károly
Hang: Jendrics Gábor
Rendező munkatársa: Mihályi Gábor (Harangozó-díjas)
Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt (Harangozó-díjas)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?