1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
NEM, NEM, KÖSZÖNÖM
Soul Stage Lakásszínház és Stúdió - Soul Stage Lakásszínház és Stúdió 1.
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.5 / 10
413 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Egressy Zoltán monológja a tetthez vezető útról szóló vallomás, egy egész életet végigkísérő traumáról és annak feldolgozhatatlanságáról, az ebből fakadó bizonytalanságról és kudarcsorozatról. Szó esik benne az első szerelemről és különös figurákból álló családról is – mindez eszköztelenül, egyszerűen, humorral, öniróniával fűszerezve, önsajnálat nélkül.

Nem, nem, köszönöm
monodráma

Fel lehet-e dolgozni a gyerekkori molesztálást, ha "nem történt semmi végül is"? Hogyan tehet tönkre egy sikeresnek tűnő életet egy ilyen trauma? A Portugállal ismertté vált Egressy Zoltán novellájából készült Nem, nem, köszönöm című monodrámát Gubík Ági felkavaró előadásában láthatjuk.

"Szeretne engem simogatni, szeretgetni, ölelgetni. Meg puszilgatni a puncikámat. Így mondta. Rögtön szóltam, hogy nem, nem, nem, Guszti bácsi, nem. De csak az történne, amit én akarok. De nem, nem. De fizetne is érte. Nem, nem, köszönöm, nem. Százezerszer megköszöntem."

Egressy Zoltán monológja a tetthez vezető útról szóló vallomás, egy egész életet végigkísérő traumáról és annak feldolgozhatatlanságáról, az ebből fakadó bizonytalanságról és kudarcsorozatról. Szó esik benne az első szerelemről és különös figurákból álló családról is – mindez eszköztelenül, egyszerűen, humorral, öniróniával fűszerezve, önsajnálat nélkül. A monológ megrázó erővel beszél ennek a tragikus jelenségnek a lélektani és szociológiai
mélységeiről.

2021-ben a MOST FESZT-en a közönségzsűri Gubík Ágit díjazta a mű hiteles, érzékeny és szuggesztív tolmácsolásáért.

Alkotók
Írta: EGRESSY ZOLTÁN
Előadja: GUBÍK ÁGI

Az előadás 30 perc szünet nélkül, utána beszélgetés az alkotókkal és Szakács Barbara mentálhigiénés szakemberrel, pszichodráma vezetővel.

Szereposztás

Előadja Gubík Ági

Stáblista

Író Egressy Zoltán

Helyszín

Soul Stage Lakásszínház és Stúdió
1066, Teréz krt. 10. 1 em 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!