1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
F!ATAL DRÁMA FÓRUMA - TALÁLKOZÁSOK
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!


színházterem
jegyár egységesen: 2000 Ft
időtartam: 40 perc
korosztály: 14+

“BÁLINT: Nyáron egy fesztivál előtt megígértem magamnak, hogy nem bánok meg semmit. Igyekszem ehhez tartani magam.”

Miért is lett pejoratív az a szó, hogy „fiatal”? Többek között erre keresi a választ a Találkozások minden szereplője. Egy 18 éves fiú, Bálint beavatási szertartásokon való részvételét követhetjük végig, a számára eddig csak vágyott felnőtt világ kapujában. Ismerkedés, hivatali ügyintézés, felvételi… Bálint színész akar lenni, de a színpadra lépés előtt sok olyan szerep van még, amiben meg kell halnia.

Sipos Balázs Gyula szövege a Fiatal Drámaírók Háza “tizennyolc” hívószavú pályázatára született, és került bemutatásra felolvasóest formájában 2022. decemberében az Okuláré Projektben. A szöveget most Mohácsi Viktória rendezésében láthatják az érdeklődők.

A 2B társulat különböző élethelyzetekben lévő fiatalokból áll össze, akiket csapattá kovácsol a dráma iránti szeretet és a színházcsinálás. Hátterüket tekintve többek között a BIAK színészosztályból és a Waldorfból érkeztek.

Sipos Balázs Gyula 2004. február 29-én született. Jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémia első évfolyamos növendéke, előtte a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumban tanult. Több színházi produkcióban is volt lehetősége kipróbálnia magát. Az írás mindig fontos szerepet töltött be az életében. Eleinte (mint minden szerelmes fiatal) verseket írt, mára leginkább jeleneteken és drámákon dolgozik.

A Fiatal Drámaírók Háza a legújabb drámaíró generáció befogadó műhelye és produkciós irodája. A világot jelentő deszkák eléréséhez minden pályakezdő tehetségnek kell egy ugródeszka, a céljuk, hogy ezt több formában is biztosítsák, folyamatosan figyelve – és alakítva – az itthoni kulturális élet helyzetét.

Szereplők:
BÁLINT: Zóka Olivér Levente
ELADÓ: Bogdán Anna Barbara
TITKÁR: Baki Virág
ÖNGYILKOS: Dorogi Sándor
ISTEN: Dorogi Sándor

Írta: Sipos Balázs Gyula
Rendező: Mohácsi Viktória
Produkciós asszisztens: Simon Orsolya

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!