1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ: SET YOUR MIND FREE
MU Színház - Színházterem
7.5 / 10
6 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Az elme szabadságáról, zabolátlan teremtő erejéből kapunk ízelítőt az est folyamán. Szemtanúi lehetünk, ahogy a test és a tudat percről percre elszakad a realitás talajáról.

színházterem
jegyár egységesen: 3500 Ft
támogatói jegy: 5000 Ft

időtartam: 50 perc
korosztály: 6+

English friendly

Közép-Európa Táncszínház: Set Your Mind Free

 

Az elme szabadságáról, zabolátlan teremtő erejéből kapunk ízelítőt az est folyamán. Szemtanúi lehetünk, ahogy a test és a tudat percről percre elszakad a realitás talajáról. Anton Lachky káprázatos világa a fantázia határtalansága, amely porrá zúzza a minket gúzsba kötő béklyókat, felszabadítja a gondolatokat, a testet pedig vérpezsdítő tempóban hajszolja a katarzis felé. A transzállapotig fokozott álomban a királynő, a hattyú, a paripás hintó, a cirkuszi elefánt éppúgy feldereng, mint az ember és küzdelme önmagával, illetve az elemekkel. Az egyik pillanatban lágy és nőies érzékiség, a következőben erőteljes, hangos, férfias lendület söpör végig a színpadon. Megszűnik az idő, és mint a ketrecbe zárt vadállat, aki fogságából szabadulva beleveti magát a végtelenbe, úgy szabadul el az energia, mely már nem tűri tovább az elme koporsóját. A csattanó ostor hangja tovább fokozza az áhított szabadság eléréséért vívott küzdelmet. A zene magával ragadó ritmusa, a kiszakadó sóhajok hangja, az arcok játéka a tudattalan, bennünk rejlő vágyakat kelti életre. Elmerülünk egy olyan élményben, ahol eltűnnek a határok, feloldódnak a korlátok. A külvilág zaja elnémul átadja helyét a képzeletnek és beindul a kémia, amit már nem kell megmagyarázni. Engedd el magad!

We get a glimpse of the mind and its creative power over the course of the evening. Anton Lachky’s world is the infinity of the imagination, crushing shackles to dust, freeing thoughts and chasing the body at a dizzying speed towards the catharsis. In a heightened dream to a state of trance, the queen, the swan, the horse-drawn carriage, the circus elephant awaken as well as man and his struggle with himself and the elements. In one moment a soft and feminine sensuality, while in the next a strong, loud, and masculine gesture sweeps across the stage. Time passes and, like a caged beast released from its captivity, energy is released that no longer tolerates the coffin of the mind. The sound of a clicking whip further intensifies the struggle to achieve the coveted freedom. The captivating rhythm of the music, the sound of bursting sighs, and the facial expressions evoke the unconscious desires that lie within us. In this way we are immersed in an experience where boundaries disappear and borders dissolve. The noise of the outside world is silenced and gives way to the imagination, which no longer needs to be explained once the chemistry is created. Come and dive in!

Táncművészek / Dancers:: Barna Krisztián, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kindl Gábor, Kisbakonyi Edmon, Mohai Cintia, Sinka Lídia
Fény / Light: : Fogarasi Zoltán
Zenei szerkesztő / Music: madla
Koreográfus / Choreographer: Anton Lachky

Támogatók: EMMI, Közép-Európa Táncszínház Alapítvány, NKA, Szlovák Kulturális Intézet, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Wallonie-Bruxelles International (W.B.I.)

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!