1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
TRAININGSPOT TÁRSULAT: REPLAY
MU Színház - Stúdiószínpad
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Az előadás célja: A bűn fogalmának és elévülésének körüljárása, strukturált véleményalkotásra való ösztönzés, erkölcsi és morális dilemmák mentén

„Tudod mi jutott eszembe? Ha már tényleg nem ugyanaz az a csávó vagy, mint 17 éve, akkor nem eshet olyan nehezedre a bocsánatkérés… Hiszen ezt a szörnyűséget egy korábbi éned követte el, akihez már semmi közöd, jól mondom? De csak tegyük fel, játsszunk el a gondolattal, hogy ugyanaz a fazon vagy, aki képes ilyesmire… Hát, nem is tudom Viktor… Egy ilyen esetben egy szimpla bocsánatkérés Zsuzsitól, még bőven kevés is… Nincs igazam?

A Replay a Trainingspot Társulat első szobaszínházi előadása. Mindennemű stilizációtól mentes, valós idejű történés, a nézőkkel egy és ugyanazon térben, pár centire egymástól.

A cselekmény szerint két néhai középiskolai barát találkozik egymással. Életük merőben különbözőképpen alakult, ezért sokáig talányos, mi dolga lehet kettejüknek egymással, mi köti össze őket a 17 évvel ezelőtti középiskolai élmények óta? Lassan, és fokozatosan derül ki a találkozás igazi apropója, és hogy milyen szerepet játszott kettejük múltjában a harmadik karakter.

Az előadás kiválóan megállja a helyét, akár, mint klasszikus Agatha Christie krimi parafrázis, ahol a szereplők addig nem hagyják el a szobát, amíg ki nem derül, ki a bűnös. Ugyanakkor a mélyebb régiókban olyan morális és etikai kérdéseket exponál be, mint például: Létezik-e objektív értelemben vett bűn? Racionális-e, hogy bizonyos vétkeknek van elévülési ideje, másoknak nincs. És egyáltalán: Számon kérhető-e valaki egy régmúltban elkövetett bűnéért minden esetben? Illetve: Mettől meddig tart a felelősség, és személyes hatáskör, amennyiben egy néhai barát, “önmagától való megmentése” a tét, egyáltalán van-e erre reálisan lehetőség, és ha igen, milyen áron?

A Replay szövegkönyve a hazai körülményekhez igazított, aktualizált és tovább gondolt változata Stephen Belber: Tape című drámájának. A kiadóval való kapcsolatfelvételt követően a szövegkönyvet írta Boda Tibor.

Játszák:
Jobbágy Kata – Zsuzsi
Boros Ádám – Tibi
Boda Tibor – Viktor

Rendező: Boda Tibor

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!