1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
WILLANY LEÓ IMPROVIZÁCIÓS TÁNCSZÍNHÁZ-MU SZÍNHÁZ: #KAMÉLEON NO.3
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A #kaméleon projekt a Willany Leó társulat folyamatos megújulásra való törekvésének egyik materializálása: félévente egy-egy meghívott, külsős alkotó bevonásával igyekeznek magukat újra definiálni és lehetőséget adni arra, hogy az improvizáció és a kortárstánc végtelennek tűnő fogalmához újabb gondolatokat adhassanak, ezzel gyarapítva a hazai kortárs kánont.

színházterem
időtartam: 55 perc
korosztály: 14+
English-friendly

 

A vendégkoreográfusokkal létrejövő munkák – bár bemutatókkal végződnek -, a folyamatuk legalább annyira hangsúlyos és fontos: a jelenleg 17 fiatal táncművészből és 25 zenészből álló Társulat folyamatosan cserélődő, kisebb csoportokban tanulhatnak egymástól. Azért, hogy az alkotófolyamatok valóban ezekért az értékekért tudjanak harcba szállni, a Társulat olyan művészeket hív meg, akik eddigi munkásságuk során hasonló értékek mentén dolgoztak.

Vass Imre így foglalta össze a táncról és improvizációról alkotott törekvéseit: „A táncban az egyedi hang megtalálása, az önazonosságra való törekvés érdekel. Szeretem kihívás elé állítani az alkotót\előadót és a nézőket egyaránt, megdolgoztatni az érzékszerveket, a képzeletet. Számomra egy táncelőadás akkor jó, ha intellektuálisan is megdolgoztat, de a gondolatiság és a súly mellett a játékosság és a humor ugyanolyan fontos. Ehhez állandó és egyik legfontosabb eszközöm az improvizáció. Számomra az improvizációban sűrűsödik össze a technikai felkészültség, az érzelmi töltöttség és a jelen pillanat megélése. Ez egy teljes értékű előadót kíván, egy táncost, aki készség szinten tud alámerülni az ismeretlenbe, aki képes artikulálni a kimondhatatlant.”

Koreográfus alkotó: Vass Imre
Táncművészek: Deák Kristóf, Mayer Dorina, Piti Vivien
Fénytervezés: Rovó Virág
Produkciós vezető: Pallag Sára
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán
A Willany Leó munkatársai: Lukács Levente, Szilágyi-Pallag Emese

Koprodukciós partner: MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft.
Az előadás létrehozását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Stáblista

Koreográfia Vass Imre

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!