1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
TRAININGSPOT TÁRSULAT: REPLAY - SZOBASZÍNHÁZI ELŐADÁS
ITT ÉS Most Társulat - Szobaszínház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.6 / 10
170 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A cselekmény szerint két néhai középiskolai barát találkozik egymással. Életük egymásétól merőben különbözőképpen alakult, ezért sokáig talányos, mi dolga lehet kettejüknek egymással, mi köti össze őket a 17 évvel ezelőtti középiskolai élmények óta? Lassan, és fokozatosan derül ki a találkozás igazi apropója, és hogy milyen szerepet játszott kettejük múltjában a harmadik karakter.

Trainingspot Társulat: RePlay
- szobaszínházi előadás -

„Tudod mi jutott eszembe? Ha már tényleg nem ugyanaz az a csávó vagy, mint 17 éve, akkor nem eshet olyan nehezedre a bocsánatkérés... Hiszen ezt a szörnyűséget egy korábbi éned követte el, akihez már semmi közöd, jól mondom? De csak tegyük fel, játsszunk el a gondolattal, hogy ugyanaz a fazon vagy, aki képes ilyesmire… Hát, nem is tudom Viktor… Egy ilyen esetben egy szimpla bocsánatkérés Zsuzsitól, még bőven kevés is… Nincs igazam?”

A Replay a Trainingspot Társulat első szobaszínházi előadása. Mindennemű stilizációtól mentes, valós idejű történés, a nézőkkel egy és ugyanazon térben, pár centire egymástól. A cselekmény szerint két néhai középiskolai barát találkozik egymással. Életük egymásétól merőben különbözőképpen alakult, ezért sokáig talányos, mi dolga lehet kettejüknek egymással, mi köti össze őket a 17 évvel ezelőtti középiskolai élmények óta? Lassan, és fokozatosan derül ki a találkozás igazi apropója, és hogy milyen szerepet játszott kettejük múltjában a harmadik karakter. A színdarab kiválóan megállja a helyét egy klasszikus, Agatha Christie krimi parafrázisaként, ahol a szereplők addig nem hagyják el a szobát, amíg „ki nem derül, ki a bűnös.” Az előadás a következő kérdésekre keresi a választ: Létezik-e objektív értelemben vett bűn? Racionális-e, hogy bizonyos vétkeknek van elévülési ideje, azaz: számon kérhető-e valaki egy régmúltban elkövetett bűnéért? Illetve: Mettől meddig tart a felelősség, és személyes hatáskör, amennyiben egy néhai barát, önmagától való megmentése a tét, egyáltalán van-e erre reálisan lehetőség, és ha igen, milyen áron? És vajon tényleg csupán erről van-e szó?

A Replay szövegkönyve a hazai körülményekhez igazított, aktualizált és tovább gondolt változata Stephen Belber: Tape című drámájának. A kiadóval való kapcsolatfelvételt követően a szövegkönyvet írta Boda Tibor.
Az előadáshoz igény szerint feldolgozófoglalkozás tartozik, mely vitaszínházi formában valósul meg.

Játsszák:
Jobbágy Kata
Boros Ádám
Boda Tibor

Rendezte: Boda Tibor
Moderátor: Farkas Atilla

Előadás hossza, foglalkozással egybekötve: kb. 120 perc

Szereposztás

Játssza Jobbágy Kata
Játssza Boros Ádám
Játssza Boda Tibor

Stáblista

Rendező Boda Tibor

Helyszín

ITT ÉS Most Társulat
Budapest, 1092, Ráday utca 18. bejárat az Erkel utca 15. felől.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!