1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
ADVENTI ZENEVARÁZSLAT – OCTOPUS EXPERIENCE – A JÖVŐ TEHETSÉGEI
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia - Nagyterem
9.1 / 10
7 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Élje át az adventi csodát!
Csengő gyermekhangok, a legszebb karácsonyi dallamok, három fiatal tehetség lenyűgöző virtuozitása és gyönyörű próza

Adventi zenevarázslat

Csengő gyermekhangok, a legszebb karácsonyi dallamok, három különleges fiatal tehetség lenyűgöző virtuozitása, egy kivételes festmény, valamint gyönyörű próza teszi az ADVENTI ZENEVARÁZSLATOT egyszerivé és megismételhetetlenné. Várjuk advent első vasárnapjának előestéjén a Zeneakadémián!

Műsor:
1. Angyali Üdvözlet - Városmajori Kós Károly Általános Iskola Kós Gyermekkara
Karnagy: Barabás Edina és Farkasházi Dávid
2. Ludwig van Beethoven: Esz-dúr zongoraverseny I. tétel
Előadja: Rozsonits Ildikó, zongora
3. Carl Philipp Emanuel Bach: d-moll fuvolaverseny II. és III. tétel
Előadja: Réti Boglárka Eszter, fuvola
--- szünet ---
4. Maurice Ravel: Pavane egy infánsnő halálára
Előadja: Várnagy Andrea, Liszt-díjas zongoraművész, Farkas Lili, zongora és Rajkai Zoltán színművész
5. Edward Elgar: e-moll csellóverseny I., II. és IV. tétel
Előadja: Simic Aleksander, gordonka
6. Bucz Magor: Karácsonynak éjszakáján (ünnepi variációk egy magyar népdalra)
Az est szereplőinek közös előadása

Közreműködik: Közép-Európai Hangversenyzenekar
Vezényel: Kovács László - Liszt-díjas karmester

Szervező: OCTOPUS EXPERIENCE
A szervezők a változás jogát fenntartják.

Adventi Zenevarázslat
Művészeink

Simic Aleksander 19 éves csellista, a Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató 3. évadának döntőse és kétszeres különdíjasa. 2018 végéig gordonkaművész édesanyjától tanult, azóta a Bécsi Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Tagozatán, Várdai István osztályának tagja.
Aleksander 2018-ban megnyerte a "Vienna Classic Pure" nemzetközi zenei versenyt és megkapta a legjobb bécsi klasszikus előadás különdíját. 2019-ben New York-ban elhozta a 4. Manhattan Zenei Verseny aranydíját. 2020-ban New Yorkban, a Carnegie Hall ’Rising Star’ sorozatában mutatkozott be egész estés önálló koncerten, nagy sikerrel, teltház előtt. 2021-ben Spanyolországban lett versenygyőztes és megkapta a verseny legfiatalabb résztvevőjének járó különdíjat is.

A 16 esztendős Rozsonits Ildikó tíz évesen nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe, és az Akadémia legfiatalabb diákja lett. Az elmúlt években 17. nemzetközi versenyen ért el első helyezést, így többek között Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban és Belgiumban. 2020-ban Ildikó lett a Virtuózok V4+ tehetségkutató verseny győztese. 2022-ben elnyerte a Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség Ösztöndíjat. Jelenlegi tanárai: Eckhardt Gábor és Némethy Attila.

Réti Boglárka Eszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelkedő tehetségű fiatal fuvolistája, aki 2022 márciusában az Olaszországban megrendezett 20th Chieri International Competition nemzetközi zenei versenyen első helyezést ért el. Fellépett már többek között a Zeneakadémián, a MÜPA Hangverseny- és Üvegtermében, valamint a Prágai Zeneművészeti Egyetemen. Tanára Romos Zsolt.

Várnagy Andrea zongoraművész, a ZeneVarázslat Mozgalom alapítója, amely koncertjeivel és nemzetközi négykezes zongoraversenyével immár közel másfél millió gyermekhez jutott el határon innen és túl. A négykezes zongorázás jeles hazai képviselője, az elmúlt években leányával, Farkas Lilivel is rendszeresen ad négykezes zongorakoncerteket.
A ZeneVarázslat célkitűzései között különleges szerepet kap a tehetséggondozás, a zongoraművész kurzusaival és művészeti
táboraival évek óta támogatja Kárpátalja és Erdély zenei életét. Repertoárjában különös hangsúlyt fektet Liszt Ferenc négykezes műveinek bemutatására. Zenei munkásságát Budapest Márka-díjjal, Pro Familiis díjjal és 2020-ban Liszt Ferenc-díjjal ismerték el.

Kovács László Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes és Kiváló Művész, korunk egyik legsokoldalúbb zeneművésze. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban tanult Jurij Szimonovnál. 1985-ben elnyerte a Doráti Antal által alapított Ferencsik János emlékdíjat, majd a Royal Philharmonic Orchestra meghívására Londonban szerzett gyakorlatot. 10 évet töltött a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara élén, 30 éve tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A Magyar Állami Operaházzal 40 éves kapcsolatot ápol. Hosszú éveken át az Artisjus kuratóriumi tagja és az ELTE 120 tagú művészeti együtteseinek vezetője.
Számos hangfelvétele és tv-felvétele készült, Nemzetközi karmesterversenyek visszatérő zsűritagja. Karmesterként fellépett Európa szinte minden országának legrangosabb hangversenytermében (Berliner Philharmonie, Wiener Musikverein, Theatre des Champs Elysées, Brussels BOZAR, Csajkovszkij terem Moszkva, Madrid Auditorio Nacional). Fellépett az USA legnagyobb városaiban (San Francisco, San José, Houston, Dallas, Chicago, New York, Washington), valamint a Közel- és Távol-Keleten (Bejrut, Katar, Kína, India, Szingapúr, Tajvan, Dél-Korea, Japán).
Kovács László megkapta továbbá a Bartók-Pásztory díjat, a Kiváló művész elismerést, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze elismerést, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.

Barabás Edina a hazai zeneoktatás egyik leginspirálóbb alakja, jelentős és széleskörű tapasztalattal bír a kodályi elvek mentén történő zeneoktatás terén. Az ELTE BTK Zenei Tanszékén 1994-ben szerzett kiváló minősítésű ének-zenetanári, valamint kóruskarnagyi oklevelet. Különböző gyermekkaroknál végzett oktatói és karnagyi tevékenységet, segédkarnagya volt többek között a Magyar Rádió Gyermekkórusának is. Jelenleg a Kecskeméti Kodály Intézet óraadó tanára, valamint a Városmajori Kós Károly Általános Iskola énektanára és az iskola Kós Gyermekkarának egyik karnagya.

A Városmajori Kós Károly Általános Iskola zenetagozata 1959-ben jött létre. A gyermekkar az Év Kórusa minősítéssel rendelkezik; rendszeresen szerepel külföldön és idehaza egyaránt. 2015 óta az iskola zenetagozata a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kecskeméti Kodály Intézetének mintaiskolájává vált, amelynek keretében részt vállal a Kodály-koncepció itthoni és külföldi megismertetésében és a hallgatók képzésében.

Farkasházi Dávid a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát 2015-ben zenekar- és kórusvezető, valamint 2019-ben kóruskarnagy művész és ének-zene tanár szakokon. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, 2016-ban a Fiatal Karvezetők Országos Versenyen I. díjat, 2019-ben Rigában a 6. Jazeps Vitols Nemzetközi Karvezetői versenyen különdíjat nyert. Jelenleg a Zeneakadémia doktori képzésének hallgatója, a Kecskeméti Kodály Intézet óraadó tanára, valamint több együttes vezetője, így a budapesti Szent István Bazilika, és a La mia Fonte Énekkar vezető karnagya, valamint a Városmajori Kós Károly Általános Iskola Kós Gyermekkarának egyik karnagya is.

Rajkai Zoltán színművész a Katona József Színház tagja, sokak szerint a legszebben beszélő magyar színészek egyike. 2010-ig színházi, filmes szerepeinek és rajzfilmekhez adott hangszerepeinek száma meghaladja a többszázat. Csehov Ivanov című művében négy földrész, huszonkét városának nézői előtt mutatkozhatott be Lvov szerepében.
Egyformán hitelesen formálja meg Shakespeare, Dosztojevszkij és Ibsen főhőseit, valamint Weöres Sándor, Örkény István és pl. Nádas Péter műveinek szereplőit. Rendszeresen színpadra lép Bozsik Yvette kortárs táncelőadásaiban is. A közönség a Katona József Színházban jelenleg tizenegy előadásban láthatja, így többek között a Kaukázusi Krétakörben, a Bánk bán-ban, a Lear Királyban.

Bucz Magor a legfiatalabb magyar komponista-generáció tagja. 2019-ben diplomázott a Zeneakadémia zeneszerző mesterszakán Fekete Gyula növendékeként, majd ugyanitt folytatott zenepedagógiai tanulmányokat is. Fél évig a római Santa Cecilia Conservatorio zeneszerzés programjának résztvevője volt prof. Riccardo Riccardi irányítása alatt. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusz hallgatója és óraadó doktori demonstrátora, a Bartók Rádió szerkesztő-riportere, valamint az óbudai Térszínház művészeti vezetője.
Számos versenyen díjazták műveit Magyarországon és külföldön is, melyek közül kiemelkedik a Zeneakadémia Zeneszerzőversenyének I. helyezése (2019) és a CroPatria Nemzetközi Zeneszerzőverseny fődíja (2014). A hazai koncertélet aktív résztvevője, de számos külföldi premierje is volt már. Bemutatkozhatott Csehországban, Olaszországban, a Fülöp-szigeteken, Dél-Koreában, Izlandon, Angliában, Hongkongban és Szingapúrban is. Emellett színházi- és filmzeneszerzőként is igen tevékeny, legutóbbi munkája a 2021-ben mozikba került Magyar Passió című film volt.

Farkas Lili zeneiskolai tanulmányait a Járdányi Pál Zeneiskolában, Becht Erika tanárnőnél kezdte, melyet a salzburgi Mozarteum hallgatójaként, Rohmann Imre tanítványaként folytatott, majd 2019-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe Eckhardt Gábor és Hargitai Imre tanítványaként. Fiatal kora ellenére számos versenyen rangos helyezéseket ért el, évek óta a Nemzeti Tehetség Program ösztöndíjasa. Jelenleg a Zeneakadémia harmadéves, zongora tanszakos hallgatója.

Horváth Zsófia 2014-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán. Munkáiban mindennapi létezése apró érzéseit, momentumait dolgozza fel. Számos csoportos és önálló kiállításon mutatkozott be Magyarországon, de műveit kiállították már az USA-ban, Washington D.C.-ben, valamint Németországban és Ausztriában is. Alkotásait a nagyközönség legutóbb 2022 szeptemberében a Nagyházi Contemporary galériában tekinthette meg. 2018-ban 3000 pályázó
közül megnyerte az OTP Bank és a Szépművészeti Múzeum közös pályázatát, amelynek eredményeként a ’Függöny’ című festménye egy hónapon keresztül a Szépművészeti Múzeumban volt kiállítva. A legfiatalabb képzőművész-generáció tagja; ’Napernyő’ című alkotása már a Kieselbach Galéria gyűjteményét gazdagítja.
Zsófia festményének címe, amelyet az Adventi Zenevarázslat-ra alkotott: Keresni és Találni (2022)

Stáblista

Karmester Kovács László
Közreműködik Simic Aleksander
Közreműködik Rozsonits Ildikó
Közreműködik Réti Boglárka Eszter
Közreműködik Várnagy Andrea
Közreműködik Rajkai Zoltán
Közreműködik Bucz Magor
Közreműködik Barabás Edina
Közreműködik Kós Gyermekkar
Közreműködik Farkasházi Dávid
Közreműködik Farkas Lili
Közreműködik Horváth Zsófia

Helyszín

Liszt Ferenc Zeneakadémia
Budapest, 1061, Liszt Ferenc tér 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!