1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
AZ EPRÉSZŐ KISLÁNY
Budaörsi Latinovits Színház - Színházterem
8.0 / 10
127 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Egy határ menti magyar faluba megérkezik a budapesti rendező, hogy színpadra állítsa az Eprésző kislány című népballada adaptációját. A faluban hagyománya van a hagyományőrző előadásoknak, amiket évről évre egy lelkes amatőr társulat mutat be a kultúrházban... Varsányi Anna Az eprésző kislány című színdarabját, amely 1991-ben játszódik egy magyar kisközségben, ahol az éves falunapi előadásra készülődik a helyi színjátszókör, Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség.

 

Egy határ menti magyar faluba megérkezik a budapesti rendező, hogy színpadra állítsa az Eprésző kislány című népballada adaptációját. A faluban hagyománya van a hagyományőrző előadásoknak, amiket évről évre egy lelkes amatőr társulat mutat be a kultúrházban. Az egykori tanácselnök, a jelenlegi polgármester nemcsak a műkedvelő előadások állandó sztárja, de a közösség támasza, aki a fél falunak a keresztapja, a másik felének az esküvői tanúja, illetve a kuriózumnak számító vadászhétvégék szervezője is. A fellépők között találjuk a helyi iskola magyartanárnőjét, a közért pénztárosnőjét, a darab technikusa pedig a jóképű erdész. A próbákra rendszeresen ellátogat a tanárnő anyósa, aki pálinkával, harapnivalóval és jó tanácsokkal látja el az alkalmi társulat tagjait. Emelkedik az alkoholszint, tetőfokára hág a hangulat, elszabadulnak az indulatok.

Rendező: Alföldi Róbert Bemutató: 2022. december 17. Szereposztás: ILDI...........................................Bohoczki Sára TIBI...........................................Ilyés Róbert MAMA......................................Takács Katalin KARCSI...................................Mertz Tibor SZILVIKE.................................Hartai Petra VÁRKONYI ZOLTÁN...............Chován Gábor CSONGOR..............................Fröhlich Kristóf Közreműködnek a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárai és diákjai.   Alkotók: Díszlettervező / Jelmeztervező: Pető Kata Díszlettervező: Alföldi Róbert Rendező munkatársa: Szekeres Vanda Súgó: Horváth Zita / Szabó Brigitta   Az előadás hossza 120 perc 1 szünettel. Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk.  

Szereposztás

Színész Bohoczki Sára
Színész Ilyés Róbert
Színész Fröhlich Kristóf
Színész Hartai Petra
Színész Mertz Tibor
Színész Takács Kati
Színész Szőts Orsolya
Színész Chován Gábor

Stáblista

Rendező Alföldi Róbert
Díszlettervező Bachraty Gábor
Jelmeztervező Pető Kata
rendező munkatársa Szekeres Vanda
Díszlettervező Alföldi Róbert

Helyszín

Budaörsi Latinovits Színház
Budaörs, 2040, Szabadság út 26.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!