Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A BOTANIKAI ILLUSZTRÁCIÓ MÚLTJA ÉS JELENE - MIÉRT FONTOS A BOTANIKAI ILLUSZTRÁCIÓ?
De la Motte - Beer-palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1390 értékelés alapján
  Leírás
A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti. Ezeknek az illusztrációknak az aranykora 1750 és 1870 közé tehető, amikor egy görög botanikus, Pedanius Dioscorides elkészített, illetve illusztrált egy könyvet: a De Materia Medica-t. Ez a könyv segített akkoriban a növényfajok gyógyászati ​​célú azonosításában.

Később a botanikai illusztrátor szakma egy külön művészeti ággá nőtte ki magát, és egy igazán tiszteletben tartott hivatás lett.

Ma már lehetőségünk van professzionális fényképezőgépekkel vagy mobiltelefonokkal fényképezni, amelyek egyre jobban javítják a képek minőségét. Ilyen esetben miért készülnek még mindig botanikai illusztrációk tudományos szinten? Bár igaz, hogy a fényképezés sok részletességgel és pontossággal kínál fotókat, olyan információkat is nyújt, amelyekre valójában nincs szükség. Ilyen módon pedig deformálhatja a valóságot és megzavarhatja a nézőt. Emiatt a botanikai illusztráció jelenleg is sokkal hatékonyabban közvetíti a tudományos információkat.

Közreműködik: Vészabó Noémi - Leonardo da Vinci-díjas festőművész, író, a Magyar Írók Egyesületének tagja, Zsigmond Márta-Médiadíjas szerkesztő-műsorvezető, a MANK Magyar Alkotóművész Egyesület tagja

Az előadást követően várjuk a kapcsolódó, Rajzműhely a palotában című workshopra is, amelyen kombinált jeggyel kedvezményesen tud részt venni.

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!