1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
A BOTANIKAI ILLUSZTRÁCIÓ MÚLTJA ÉS JELENE - MIÉRT FONTOS A BOTANIKAI ILLUSZTRÁCIÓ?
De la Motte - Beer-palota
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.8 / 10
1553 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti. Ezeknek az illusztrációknak az aranykora 1750 és 1870 közé tehető, amikor egy görög botanikus, Pedanius Dioscorides elkészített, illetve illusztrált egy könyvet: a De Materia Medica-t. Ez a könyv segített akkoriban a növényfajok gyógyászati ​​célú azonosításában.

Később a botanikai illusztrátor szakma egy külön művészeti ággá nőtte ki magát, és egy igazán tiszteletben tartott hivatás lett.

Ma már lehetőségünk van professzionális fényképezőgépekkel vagy mobiltelefonokkal fényképezni, amelyek egyre jobban javítják a képek minőségét. Ilyen esetben miért készülnek még mindig botanikai illusztrációk tudományos szinten? Bár igaz, hogy a fényképezés sok részletességgel és pontossággal kínál fotókat, olyan információkat is nyújt, amelyekre valójában nincs szükség. Ilyen módon pedig deformálhatja a valóságot és megzavarhatja a nézőt. Emiatt a botanikai illusztráció jelenleg is sokkal hatékonyabban közvetíti a tudományos információkat.

Közreműködik: Vészabó Noémi - Leonardo da Vinci-díjas festőművész, író, a Magyar Írók Egyesületének tagja, Zsigmond Márta-Médiadíjas szerkesztő-műsorvezető, a MANK Magyar Alkotóművész Egyesület tagja

Az előadást követően várjuk a kapcsolódó, Rajzműhely a palotában című workshopra is, amelyen kombinált jeggyel kedvezményesen tud részt venni.

Helyszín

De la Motte - Beer-palota
1014, Dísz tér 15.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!