Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES: KINCSES FELVIDÉK
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 154 értékelés alapján
  Leírás
A Kincses Felvidék című műsorával a Magyar Állami Népi Együttes a magyarországi hivatásos együttesek között először foglalja össze a Felvidék etnikailag sokszínű tánc- és zenekultúráját. Kiindulásként azon tájegységek anyagából merítettünk, ahol Bartók népzenekutatói munkássága is elindult (Gömör, Zoborvidék, Felső-Garam mente stb.), ám az igazi szándék nem egy leltár bemutatása volt, hanem inkább Bartók Kárpát-medence-koncepciójának érzékeltetése.

A Kincses Felvidék című műsorával a Magyar Állami Népi Együttes egy antológia keretében foglalja össze a Felvidék etnikailag sokszínű tánc- és zenekultúráját. Kiindulásként az alkotók azon tájegységek anyagából merítettek, ahol Bartók népzenekutatói munkássága is elindult (Gömör, Zoborvidék, Felső-Garam mente stb.), ám az igazi szándék nem egy leltár bemutatása volt, hanem inkább Bartók Kárpát-medence-koncepciójának érzékeltetése.

Az előadás jó alkalmat kínál Bartók Béla géniuszának újbóli felfedezésére. Ráirányítja a figyelmet arra az életműre és gondolkodásmódra, mely mintaként szolgál az együttes számára is. Eszerint a népzene és néptánc minél tökéletesebb megismerése után, abból kiindulva, saját, mai, aktuális nyelvünket kell megalkotnunk.
A Kincses Felvidék a Bartók-trilógia első része, melyben az együttes a forráshoz legközelebbi, ahhoz leginkább hasonlító formában mutatja be az „eredetit”. Az ezt követő részek az absztrakció egyre magasabb szintjén követik Bartók útját, és jutnak el az inspiráló mintától a kortárs nyelvig.

  Stáblista
Látvány 
Kovács Gerzson Péter 
Díszlet 
Kovács Gerzson Péter 
Koreográfia 
Richtarcsik Mihály 
Koreográfia 
Mihályi Gábor 
Koreográfia 
Hégli Dusán 
Koreográfia 
Furik Rita 
Zene 
Agócs Gergely 
Rendező 
Kovács Gerzson Péter 
Viseletek 
Furik Rita 
Zenekarvezető 
Pál István 
Zenekarvezető 
Radics Ferenc 
Tánckarvezető 
Kökény Richárd 
Művészeti vezető 
Mihályi Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
1011 Budapest, Corvin tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?