Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AZ AVAROK - EGY REJTÉLYES NÉP TÜNDÖKLÉSE ÉS BUKÁSA
Vakrepülés Színtársulat - Kultúrtanya közösségi tér

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 93 értékelés alapján
  Leírás
Straub Péter látássérült régész-muzeológus előadása

Az avarok - Egy rejtélyes nép tündöklése és bukása

Az előadás keretében az érdeklődők megismerhetik annak - a hunokhoz  és a honfoglaló magyarsághoz hasonlóan - rettegett lovasnomád népnek a történetét, amely mintegy két és fél évszázadig uralta a Kárpát-medencét. Számtalan tudománynépszerűsítő irodalom ugyan elérhető történetükről és régészeti hagyatékukról, de ez az ismeretterjesztő előadás különleges és egyedi lesz annyiban, hogy a legújabb régészeti adatok és szakmai információk alapján nyújt bepillantást e nép
mindennapjaiba. Az előadás során az  ázsiai eredetű  avarság lószerszámzatának jellegzetes darabjainak hiteles másolatai éppúgy kézbe vehetőek lesznek, mint a női- és a férfi viselet egyes, maradandó anyagból készült elemei, vagy többek között az utóbbiak fegyverei.

Az előadást Straub Péter látássérült régész-muzeológus tartja, aki hosszú évekig kutatta e népnek és korának emlékeit, így hitelesen tudja megosztani ismereteit.

A bemutatóval egybekötött előadáson 15 látássérültnek biztosított a szemléltető tárgyak megtapintása!

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!