1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
SIMORÁG TÁNCIRKUSZ: TÜKÖRMESE / FOGLALKOZÁS
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
“A Simor Ágnes vezetésével működő Simorág TánCirkusz 2010 óta foglalkozik a színház, tánc, cirkusz, bábszínház összekapcsolásával készülő mese-előadások megalkotásával. Képzeletvilágukban a díszletek és a szereplők folyton átváltoznak, hiszen a mesékben is bárki bármivé változhat. Új történetekkel dolgoznak, szimbólumrendszereik könnyen értelmezhetők, produkcióikban egyaránt fontos szerep jut a humornak és a líraiságnak. Előadásaik non-verbálisak vagy éppen verses szövegekre épülnek. A meséket élőzene kíséri, de a zene általában sokkal több ennél: erősíti, kiegészíti, inspirálja a szereplőket. Az előadásaik közönségére a kortalanság jellemző, hiszen kicsiket és nagyokat egyaránt magukkal ragadnak. (..)

időtartam: 50 perc
korosztály: 8-14 éves

+ Az előadás után cirkuszi foglalkozást tartunk.

A mesében a Tündér (Simor Ágnes) és az Óriás (Turai Bálint) életébe kukucskálhattunk be, ugyanis ők szomszédok. Egy fal választja el csak őket, ugyanolyan otthonaikban szinte ugyanaz történik velük – kicsiben és nagyban. Nagyon kedvesen reflektál az elmúlt év bezártságára az alaphelyzet, mely humorbonbonokkal brillírozik, mégis elgondolkodtató.” (Kútszélistílus.hu: Sárosi Emőke)

Eközben játékos zsonglőr és akrobatikai jelenetek alakulnak, ahogyan a szereplők összecserélik tárgyaikat és felismerik, hogy akivel nap, mint nap tükörbe néznek, az önmaguknak hitt lény, valójában a másik. Képzeletből szőtt világukban mindent meseszálból kötöttek a díszlettervezőink, így a kellékek és jelmezek retextil alkotások. Azonban a varázslatos lények mitikus világában az ember is jelen van, ami csak még jobban összekavarja a dolgokat! Hiszen az ember felnőtt, így kérdés mit is lát a tündérekből, óriásokból, akik magának a mesének és a természetnek az allegóriái. Mit tud tanulni tőlük?

Ez a kihívás a mesének egy olyan rétegét teremti meg, ami egymás megértéséről szól, a gyermeki és felnőtt világ találkozásának a határán a fejlődés lehetőségeiről!

Szereplők és alkotótársak: Simor Ágnes, Turai Bálint, Vincze Márton
Zenészek: Tóth Bernáth Réka, Vázsonyi János
Díszletfal, jelmez, kellékek: Tangly hands
Díszlet szerkezet, bambusz és tükör: Szabon Balázs
Díszlet koncepció: Simor Ágnes és Szabon Balázs
Író, rendező: Simor Ágnes

Támogatók: NKA, EMET
Az előadás forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!