1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
BŰNBEESÉS: ‘22
Óvóhely kultúrbunker - Óvóhely
7.7 / 10
3 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Az előadás valós személyekkel, munkatársakkal, barátokkal folytatott interjúbeszélgetések tartalmát és szövegeit verbatim felhasználva formálja meg saját verzióját a híres bűnbeesés történetnek. Keretbe foglalja korunk társadalmának elidegenedő, összeomló kultúrájának lehetséges okait, valamint belső és külső tényezők által felmerülő egzisztenciális aggodalmakra keres alternatívákat.

BŰNBEESÉS: ‘22
(Egzisztenciális Sci-Fi Mesejáték Két Részben)
Hossz: 60 perc

A színház, tánc, sci-fi, szappanopera, némafilm és mesejáték  formavilágából merít és így hozza létre nyelvezetét, melyben nem a paradicsomi  tökéletes, inkabb az e-világi tökéletlen, a hétköznapi kerül piedesztálra.  Csapongó, laikus gondolatok, elrugaszkodott feltevések és naiv elképzelések  dialógusai szövik át az első emberpár ominózus történetének cselekményét – ahol Éva hős, Ádám harcos álmodozó, és a Kígyó helyett egy UFO kísért – a  közöny betegítő érzésétől, a színház funkcióján át, földünk aggasztó helyzetéig.

Előadók: Tóth Bogi, Takács Lacek, Horváth Sándor

Jelmez/látvány: Pintér Áron
Háttér festő: Fábian Rita Bernadett
Fény/hang: Molnár Péter
Szöveg, koreográfia, rendezés: Mezei Bence
Fotó: Dömölky Dániel

Az elhangzó szövegek interjú beszélgetéseinek alanyai: Tóth Bogi, Lality Áron,  Zsíros László

Mezei Bence, szabadúszó táncművész és előadó, a New York-i Nature Theater of  Oklahoma szinházi társulat tagja. Pályafutása során számos hazai és nemzetközi  alkotóval és társulattal dolgozott együtt, többek között: Lionel Hoche, EnKnapGroup, Molnár Csaba, Hód Adrienn, Club Guy And Roni és Theater Glej.  Előadóként a világ számos kortárs színházi fesztiválján megfordul, Ázsiától,  Európán át Amerikáig. Alkotóként 2016 óta tevékenykedik. Munkájat sok humor és különböző előadói formák szabadon való vegyítése jellemzi, mely  külalakjában az amatőr és a professzionális jelleg közötti mesgyét elmosva  feszegeti a színhaz hatáait, szoros dialógust kialakítva az előadás és nézői  között.

Helyszín

Óvóhely kultúrbunker
Budapest, 1114, Bartók Béla út 60.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!