Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
WILLANY LEÓ IMPROVIZÁCIÓS TÁNCSZÍNHÁZ/GÁL ESZTER
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 510 értékelés alapján
  Leírás
Willany Leó Improvizációs Táncszínház: #kaméleon no.2.
Gál Eszter – naked play
(hazai alkotók együttműködésben a Leóval)

színházterem
időtartam: 60 perc
korosztály: 12+

BEMUTATÓ

A #kaméleon projekt a Willany Leó Improvizációs Táncszínház folyamatos megújulásra való törekvésének egyik materializálása: félévente egy-egy meghívott, külsős alkotó bevonásával igyekszenek magukat újra definiálni és lehetőséget adni arra, hogy az improvizáció és a kortárstánc végtelennek tűnő fogalmához újabb gondolatokat adhassanak, ezzel gyarapítva a hazai kortárs kánont. A vendégkoreográfusokkal létrejövő munkák -bár bemutatókkal végződnek-, a folyamatuk legalább annyira hangsúlyos és fontos: a jelenleg közel 16 fiatal táncművészből és 16 zenészből álló Társulat folyamatosan cserélődő, kisebb csoportokban tanulhatnak egymástól. Azért, hogy az alkotófolyamatok valóban ezekért az értékekért tudjanak harcba szállni, a Társulat olyan művészeket hív meg, akik eddigi munkásságuk során hasonló értékek mentén dolgoztak.

#kaméleon no.2.

Gál Eszter – naked play

A tavaszi projekt címének adott naked jelző a letisztultságot, az esszenciát jelenti, ami a játékban meghúzódó, egyszerűségében komplex jelenséget hordozza. Az esszencia a jelenét teljessége, az adott pillanatban születő mozgás, tánc mögöttese. Az improvizáció során formálódó tánc az állandó választás és döntés eredménye. A gyakorlás előadás, az előadás gyakorlás.

A munkafolyamat hívó szavai:
Szóló praxis – egyéni gyakorlás
Ensemble – csoport-komponálás
Kontakt – érintés, mint a kommunikáció forrása

Ebben a munkában a posztmodern-tánc tradíciót hívjuk segítségül, foglalkozunk a hierarchikus viszonyok és formák lebontásával, az egyén és a csoport egymásra ható állandóan változó viszonyával, és megvizsgáljuk a döntéseink mögött vagy azok alapját adó belső és külső impulzusok mibenlétét. A láthatóvá válás, a láttatás és a látva levés mezsgyéjén játszunk és Deborah Hay, Nina Martin és Mary Overlie koncepcióit követve utazunk, alkotunk.

Ebben a kísérletezésben az improvizációt, mint reszponzív jelenséget vizsgáljuk, amennyiben mozdulatainkat mindig egy „valamire adott” válaszként értelmezzük. Ezt a nézőpontot erősíti a kontaktimprovizáció alapelveinek gyakorlása, amely egyedi módon kínálja fel az állandó változásra való reagálás figyelmét azáltal, hogy a partnerek az érintéssel egymás környezetévé válnak.

Előadók: Laza Tímea, Kancsó Luca, Eva Mora, Eyassu-Vince Barbara, Oberfrank Réka, Váth Máté
Koreográfus: Gál Eszter
Koreográfus asszisztens: Kancsó Luca
Fény: Dézsi Kata
Projekt menedzser: Kárpáti Lili Melánia
Külön köszönet: Vass Imre
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, MU Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány, Inversedance Társulat

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!