1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
RAJZMŰHELY A PALOTÁBAN - BOTANIKAI ILLUSZTRÁCIÓ WORKSHOP
De la Motte - Beer-palota
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.8 / 10
1775 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A botanikai illusztrációk, melyek egykor a tudományt és gyógyítást szolgálták, ma már esztétikai szerepet is betölthetnek. A botanikai művészet a növények bármilyen művészi, pontos ábrázolása. A művészek és az e terület szakértői megkülönböztetik a botanikai művészetet és a botanikai illusztrációt. Mindkettőnek botanikai és tudományos szempontból pontosnak kell lennie, ám a művészet szubjektívabb lehet és az esztétikára összpontosíthat.

A rajzműhelyben utánajárunk a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak is, a résztvevők megismerkedhetnek Csapody Vera rajzaival, aki a magyar botanikai tudomány kiválósága, a növényvilág megörökítésének egyedülálló mestere volt.

A workshopon elkészítünk egy, már az ókorban is használt vagy szeretett gyógynövény vagy virág rajzát.  A szükséges kellékeleket (merített papír vagy jó minőségű karton, fekete tűfilc a kontúrozáshoz, ceruza, akvarellfestékek, ecsetek) biztosítjuk.

A rajzműhelyekben elkészített alkotásokat bekeretezhetik és díszíthetik otthonaikat, maradandó műként hazavethetik.

Közreműködik: Vészabó Noémi - Leonardo da Vinci-díjas festőművész 

Író, a Magyar Írók Egyesületének tagja, Zsigmond Márta-Médiadíjas szerkesztő-műsorvezető, a MANK Magyar Alkotóművész Egyesület tagja

Ha érdekli a botanikai illusztráció múltja és jelene, akkor a workshopot megelőzően várjuk a kapcsolódó előadásra is, amelyen kombinált jeggyel kedvezményesen tud részt venni.

 

Helyszín

De la Motte - Beer-palota
Budapest, 1014, Dísz tér 15.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!