Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
POMÁDÉ KIRÁLY ÚJ RUHÁJA
Eiffel Műhelyház / Eiffel Art Studios - Bánffy Miklós terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.9 / 10) - 8067 értékelés alapján
  Leírás
Gyermekopera két részben, magyar nyelven, magyar felirattal

Pomádiában, a királyi udvar az uralkodó névnapjára készül. Pomádé királynak azonban komoly gond nehezedik a vállára: egyetlen olyan ruhája sincs ugyanis, amit az ünnepségre felvehetne, hisz mindet viselte már legalább egyszer. Két idegen takács csodás szövetből szőtt ruhát ígér a királynak, valóban nem akármilyent: „A mi csodakelménk varázslatos holmi. / Varázslatos holmi, mert nem láthatja bárki! / A bölcs, az igaz látja, s elkáprázik tőle. / De a buta, a hitvány mit sem lát belőle.” Ránki György gyermekoperáját Hans Christian Andersen meséje alapján írta, zenei világa a magyar népdalkincsből építkezik (felcsendül az A malomnak nincsen köve, az A bolhási kertek alatt, az Anyám, édesanyám, elfeslett a csizmám – hogy csupán néhányat említsünk), és egészen a jazzes hangzásig ível. Károlyi Amy bravúrosan szellemes szövegkönyvére komponálta a művet a zeneszerző sziporkázó zenei tréfáival, amivel görbe tükröt tart a királyi udvar képmutató világa elé. Bár meseoperáról van szó, mind a zene, mind Tornykőy Attila rendezése elkápráztatja a közönséget a legifjabb nézőktől a legidősebbekig.

 

ALKOTÓK

Szövegíró: Károlyi Amy Rendező: Toronykőy Attila Látványtervező: Juhász Katalin Jelmeztervező: Juhász Katalin Koreográfus: Horváth Gábor Karigazgató: Csiki Gábor Angol nyelvű feliratok: Arthur Roger Crane   SZEREPOSZTÁS Karmester Rajna Martin   Pomádé király Szvétek László | Forgács Péter Dani Biri Gergely | Bocskai István   Béni Geiger Lajos | Sebestyén Pál   Nyársatnyelt Tóbiás Kiss András | Tarnai Dávid   Garda Roberto Erdős Attila | Aronescu Norbert   Dzsufi Zemlényi Eszter | Baranyai Anett Anikó   Kapitány Endrész Ferenc | Dobos Sándor   Tizedes Farkas András | Somogyi Zoltán
  Stáblista
Rendező 
Toronykőy Attila 
 
Szvétek László 
 
Biri Gergely 
 
Geiger Lajos 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!