Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KOMEDA – SEIFERT NIGHT: PIANOHOOLIGAN KUBA WIĘCEK / ATOM STRING QUARTET / EABS
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 1504 értékelés alapján
  Leírás
Két legendás lengyel jazz-zeneszerző szellemét idézi meg ezen az estén három, a lengyel jazz élvonalába tartozó, úttörő formáció. A zongorista-zeneszerző Krzysztof Komeda (1931-1969) Roman Polanski filmzenéi mellett többek között Astigmatic címet viselő albumáról híres, amelyet a legfontosabb európai jazzalbumok közé szokás sorolni.

Komeda ezen az albumon szakított a jazz dominánsan amerikai nézőpontú megközelítésmódjával, azt egy európai esztétikára cserélve. A tragikusan fiatalon elhunyt Zbigniew Seifert (1946-1979) leginkább virtuóz jazz-hegedűsként él a köztudatban, mindazonáltal legalább annyira meghatározó volt zenéje jellegzetes „seifertiánus” stílusa okán, mint hangszere magas szintű megszólaltatása szempontjából.

Az esten fellépő EABS hasonlóan újító szellemben alkot, mint anno Krzysztof Komeda, akinek 2017-ben egy teljes lemezt dedikáltak Repetitions (Letters to Krzysztof Komeda) címmel, újragondolva az ő kevéssé ismert szerzeményeit. A zenekar az elmúlt évtizedben világszerte észlelhető jazz-reneszánsz egyik lengyel képviselője, amennyiben hasonlóan néhány népszerű amerikai és londoni zenekarhoz, ők is az underground szcénából merítve hoztak teljesen új közönségréteget a jazz műfajába.

A húsz éve működő RGG trió a lengyel akusztikus jazz egyik jelentős képviselője. Kontemplatív zenéje a színtér egyik legelismertebb és legkifinomultabb formációjává emelte őket. Ezúttal a Zbigniew Seifertnek címzett Seifert Project anyagát mutatják be a magyar közönségnek.  

Az Atom String Quartet a vonósnégyesben rejlő lehetőségeket egyesíti az improvizációval egy nagyon nyitott felfogásban. A jazz mellett merítenek a lengyel népzenéből, valamint a világ számos régiójának tradicionális dallamaiból, sőt, a kortárs- és klasszikus zenéből is. Az Opus Jazz Clubba a Zbigniew Seifert hegedűs, jazz-zeneszerző előtt tisztelgő, Seifert című negyedik lemezük anyagával érkeznek, amelyen teljesen új kontextusba helyezik az eredeti kompozíciókat.

Közreműködik:

    EABS
    Marek Pędziwiatr - zongora, szintetizátorok, ének
    Paweł Stachowiak - nagybőgő
    Jakub Kurek - trombita
    Olaf Węgier - tenorszaxofon
    Marcin Rak - dob
    RGG:
    Maciej Garbowski - nagybőgő
    Łukasz Ojdana - zongora
    Krzysztof Gradziuk - dob
    ATOM STRING QUARTET:
    Dawid Lubowicz - hegedű
    Mateusz Smoczyński - hegedű
    Michał Zaborski - brácsa
    Krzysztof Lenczowski - csellóA kormány döntése értelmében a színházakban kötelező a maszk viselése. 😷

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?