1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MÁRAI ÉS A GASZTRONÓMIA - „EGY KENGURU-USZÁLYT MÉLTÓZTASSÉK!” - MÁRAI SÁNDOR ESTEK
De la Motte - Beer-palota
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.9 / 10
1991 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Márai Sándor életművében – ha más módon is mint Krúdy Gyulánál, de – központi helyet foglaltak el az ételekkel, italokkal, az étkező vagy iszogató emberekkel foglalkozó írások. Az est során válogatás hallható az író legismertebb soraiból (pl. Szindbád hazamegy), de megismerkedhetünk számos, sok esetben csak egyszer megjelent írásával is. Valamennyiben jelen van az emberrel való együttérzés, az értékőrzés és az irónia, ami jellegzetes ízt ad ezeknek az írásoknak.

Közreműködnek:

Mészáros Tibor történész

Hirtling István színművész

Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész

 

Helyszín

De la Motte - Beer-palota
Budapest, 1014, Dísz tér 15.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!