1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
EUROPUS / ALTAR QUINTET (SK/HU/RS/AT)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.2 / 10
2505 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A zenekar idén új lemezzel jelentkezett a Real Music House kiadónál November címmel, mely nyolc, személyes dedikációval ellátott kompozíciót tartalmaz. Az Opus Jazz Clubban adandó koncert programjának gerincét is e lemez kompozíciói adják majd.

EurOpus / ALTAR Quintet (SK/HU/RS/AT)

Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt
Nikolaj Nikitin - tenorszaxofon
Lubos Sramek - zongora
Stefan Pista Bartus - nagybőgő
Martin Valihora - dob

A szlovák jazz jelentős alakja, a szaxofonos Nikolaj Nikitin és a zongorista Ľuboš Šrámek, aki nem mellesleg a nagy presztízsű nemzetközi zenei díj, a Radio Head Awards jazz kategóriájának döntnöke, egy olyan akusztikus kvintettet hívtak életre, aminek tagjai prominens európai zenészek és zeneszerzők. Egyikük Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző, a Modern Art Orchestra vezetője, aki a zenekar alapítóival osztozik a kísérleti zene iránti szenvedélyben. A formáció zenei koncepciója abban a modern jazztradícióban gyökerezik, amit Tom Harrell, Kenny Wheeler vagy Miles Davis második nagy kvintettjének neve fémjelez. Az Altar Quintet zenei világában ugyanakkor a 20. századi, kortárs európai zene hatása is fellelhető, így az a modern, közép-kelet európai jazz esszenciáját nyújtja. A zenekar idén új lemezzel jelentkezett a Real Music House kiadónál November címmel, mely nyolc, személyes dedikációval ellátott kompozíciót tartalmaz. A lemez létrejöttének idején a tagokat örömteli események és személyes tragédiák egyaránt érték - mindez az album hangulatában is visszatükröződik. A lemezt 2019 és 2020 fordulóján négy városban rögzítették (Pozsony, Prága, Bécs, New York), öt országból származó, a jazz-középgenerációjához tartozó vendégműész közreműködésével. Az Opus Jazz Clubban adandó koncert programjának gerincét is e lemez kompozíciói adják majd.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Stáblista

Liszt Ferenc- és Artisjus-díjas, eMeRTon- és Fonogram-díjas Jazz-zenész, zeneszerző, trombitaművész, egyetemi tanár. Fekete-Kovács Kornél

Helyszín

Budapest Music Center
Budapest, 1093, Mátyás u. 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!