Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A VÁGY VILLAMOSA
Eiffel Műhelyház / Eiffel Art Studios - Bánffy Miklós terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.4 / 10) - 66 értékelés alapján
  Leírás
Táncdráma két felvonásban

Az előadás a University of the South, Sewanee, Tennessee, különleges engedélyével jött létre. A vágy villamosa: Copyright © 1947, 1953 felújítva 1975, 1981 The University of the South.

A vágy villamosa Venekei Marianna első egészestés koreográfiája. Az évek óta dédelgetett terv Dés Lászlóval közös vállalkozásuk. A szerzők a darabot hangulatilag, zeneileg és látványvilágában is a Tennessee Williams-mű eredeti korában és helyszínén, az 1940-es évek New Orleans-ában hagyva mesélik el a modern balett eszközeivel. Zenei- és táncmotívumokban is a sokszínűség, a karakterek egyedi jellemzése mozgatja az előadást. Blanche DuBois bukásának története a családi szeretet, a viszonzatlan szerelem, az elfogadás és a testiség erejének soha el nem évülő drámája. 

  A jogtulajdonos engedélyét a Hofra Kft. közvetítette (www.hofra.hu) „Venekei Marianna első munkája a Magyar Nemzeti Balett számára (...) olyan igazgyöngy, amit nem szabad elszalasztani.” (Katja Vaghi, Bachtrack)   ALKOTÓK Koreográfus Venekei Marianna   Az eredeti dráma szerzője Tennessee Williams   Zeneszerző Dés László   Hangszerelte Erdélyi Péter / Dés László   Zenei rendező Erdélyi Péter   Librettó Tennessee Williams azonos című drámája nyomán Venekei Marianna / Dés László   Díszlettervező Zöldy Z Gergely   Jelmeztervező Bianca Imelda Jeremias   Világítástervező Csontos Balázs   A koreográfus asszisztense Sárközy-Holler Ágnes   Próbavezető balettmester Sárközy-Holler Ágnes / Venekei Marianna   Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei

 

SZEREPOSZTÁS

Blanche
Balaban Cristina / Földi Lea / Sawatzki Aglaja

Stanley Majoros Balázs / Kekalo Iurii / Rónai András   Stella
Tarasova Kateryna / Krupp Anna / Pisla Artemisz   Mitch Kovtun Maksym / Bajári Levente / Taran Dumitru  
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!