1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MESTERMŰVEK PANORÁMÁVAL - SÉTA A MAGYAR NEMZETI GALÉRIA TÖRTÉNETÉRŐL A KUPOLA LÁTOGATÁSÁVAL
Budai Várséták
9.8 / 10
24 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Ismerd meg velünk a Magyar Nemzeti Galéria remekműveit, működésének kulisszatitkait, és gyönyörködjünk együtt a Budavári Palota kupolájából elénk táruló lenyűgöző panorámában!

Hogyan került az ország legnagyobb magyar képzőművészeti gyűjteménye a Budavári Palotába? Melyek voltak eddigi történetének leglátogatottabb kiállításai? Mi volt a közelmúlt legdrágább műtárgyvásárlása? Hogyan szállítható egy középkori szárnyas oltár? Sétánk során mesterműről mesterműre haladva feltárulnak a Magyar Nemzeti Galéria kulisszatitkai: megmutatjuk, hogyan alakult át a 19. századi fényűző királyi rezidencia a kultúra fellegvárává, elmeséljük a legemlékezetesebb kiállítások megszületését, és bepillantást adunk a galéria mindennapjaiba. Tények és tanúk, az egész magyar társadalmat megmozgató parázs viták, rekordok, szenzációk és egy hajmeresztő mutatvány Budavár legtetején. Programunk végén közösen meghódítjuk a Budavári Palota kupoláját, hogy egészen új szemszögből pillantsunk vissza fővárosunkra és nemzetünk művészetére is.

INDULÁS: Palota Info Palace – A Budavári Palota megújítását bemutató látogatóközpont, 1014 Budapest, budai Vár, Hunyadi udvar
ÉRKEZÉS: Magyar Nemzeti Galéria
IDŐTARTAM: 120 perc

Jó tudni

• 12 éves kor felett ajánlott

• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk

• múzeumi kiállítótereken is áthaladunk, de a program nem tárlatvezetés

• a kiállítóterekbe hátizsákot, nagy méretű táskát és esernyőt nem szabad bevinni, ezeket a ruhatárban vagy a zárható szekrényekben kell hagyni

 

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

Helyszín

Budai Várséták
Budapest, 1014, Palota Info Palace látogatóközpont - Hunyadi udvar
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!