1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
VITÉZ LÉLEK
Békéscsabai Jókai Színház - Sík Ferenc Kamaraszínház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.2 / 10
216 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Az erdélyi, Kossuth-díjjal jutalmazott Tamási Áron darabja, a Vitéz lélek című példázat azt mutatja meg, hogy a háborúból hét év után visszatérő, súlyos lelki sebeket hordozó Balla Péter (Czitor Attila) hogyan találja meg a helyét a falu közösségében.

Romokon kell építkeznie: szüleit elvesztette, szerelme máshoz ment férjhez, az otthona szinte összerogyni készül. Péter azonban makacs, nem engedi, hogy az események maguk alá temessék. A helyiek nagy megdöbbenésére szamarat vesz, amely sokak szerint nem méltó egy székely emberhez, és újjáépíti a házát, ahogyan az életének is új fundamentumot talál. Számos kiszámíthatatlan, hihetetlen esemény után ismét egymásra találnak szerelmével, hogy többé soha ne szakadjanak el egymástól.

Tamási Áron költői-szép szavai, Kiss József rendezése olyan történetet mesélnek el, olyan értékeket helyeznek előtérbe, amelyek mára történelem lapjaira kerültek, ám a XXI. század emberét is inspirálni tudják.

Az előadásban újra láthatják a színház művészeit: Czitor Attilát, Katkó Ferencet, Tomanek Gábort, Földesi Ágnes Villőt, Tege Antalt, Kovács Editet, Beszterczey Attilát, Liszi Melindát, Tarsoly Krisztinát, Balázsi Róbertet, Szabó Lajost és Bartus Botond színészhallgatót.

Helyszín

Békéscsabai Jókai Színház
Békéscsaba, 5600, Andrássy út 1-3.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!