1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
UNGVÁRY KRISZTIÁN ELŐADÁSA- A KITÖRÉS TÖRTÉNETE
Tárogató (IBS) Színpad - Színházterem
8.5 / 10
15 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Mint történelem szerető rendezvényszervező mindig is érdekelt a kitörés története. Régóta dédelgetett álmom válik valóra, hogy a téma szakértőjének előadást szervezzek, ahol szigorúan a történelmi tényekre alapozva ismerteti a "magyarországi Sztálingrád" néhány napos történetét.


Ungváry Krisztián előadása- A kitörés története

A budapesti német–magyar csapatok kitörési kísérlete a második világháború egyik legvéresebb katonai akciója volt. Kevesebb mint öt nap alatt húszezer katona pusztult el, ugyanennyien estek fogságba, míg az átjutás legfeljebb 700 főnek sikerülhetett. Összehasonlításul: az 1944-es normandiai partraszállás során a szövetségesek számára legvéresebb veszteségek az Omaha-partszakaszon keletkeztek, de a halott, sebesült és eltűnt katonák száma itt sem haladta meg az ötezer főt. Ehhez képest az Omaha-partszakasz az amerikai kollektív emlékezetkultúra integráns része, míg a kitörés eseményei egyáltalán nem szerepelnek a német köztudatban, és sokáig Magyarországon sem kaptak különösebb figyelmet.

Ungváry Krisztián a Tokajban található Vayi Borászat tulajdonosa és borásza. Az előadás végén lehetőség nyílik a borok megvásárlásra magától a termelőtől.

Helyszín

Tárogató (IBS) Színpad
Budapest, 1021, Tárogató u. 2-4.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!