1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
SZABÓ VERONIKA-MAKRA VIKTÓRIA-VALCZ PÉTER: DINO COMING OUT
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Két dínó maradt. Kapcsolatuk 12 millió éve tart. Túléltek együtt kihalást, meteort, hideget. Lujza, a velociraptor azonban nemcsak túlélni, de élni is akarja az életet, például egy belvárosi garzonlakásban. Jenő, a T-rex viszont továbbra is pucéran szelné át Őseurópát és csúcshüllőket nevelne a bakonyi hegyek nyugalmában. Jégkorszaki kozmetika, fosszilis emlékek, őshüllők, ösztönök, szokások, humor egy terápiás dinoperettben.

Volt idő, amikor dinoszauruszok uralták a Földet. Akkor még nem így hívták őket. Nem hívták őket sehogy, hiszen nem volt ott senki, hogy hívja őket. Nem volt olyan, hogy valaminek hívni valamit. Minden csak volt. De a dínók ideje lejárt. Egy olyan faj vette át az uralmat, amelyik mindent megmagyaráz, felcímkéz, felhalmoz, különválaszt és értékel, miközben színes plédeket rak magára, betonbuborékokban üldögél és üvegből issza a rohasztott árpalevet. Két dínó maradt. A Bakonyban élnek. Maradjanak ott örökké? De ez egy kicsike ország kicsike hegysége, ők pedig hatalmas, vérszomjas vadállatok. Mégis: egyedül vannak. Kapcsolatuk 12 millió éve tart. Túlélték együtt a kihalást, és -ezen felbátorodva- egyikük szeretné végre jól érezni magát. Vagy legalább csak nem unatkozni annyira, együtt.  A fejükre nőtt ez a röghegység. Ideje lépni. De tényleg ideje? Nem lehetne csak úgy ellenni, mint anno? Az előadás a valcz®napok keretén belül valósul meg.

Makra Viktória: A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész-bábszínész szakirányán végzett 2013-ban. Egyetemi évei alatt és után is részt vett magyarországi és nemzetközi produkciókban mint táncos, színész és bábszínész egyaránt. 2016-tól a Ledpuppets alkotócsapatának egyik alapító tagja. Művészeti aktivistaként tagja a Pneuma Szöv.-nek. Mint összművészeti alkotó 2015-től a Ziggurat Project állandó tagja. 2018-ban az Y csoport és a Ledpuppets koprodukciójában került bemutatásra első saját rendezése “A legkisebb óceán”. Jelenleg a Premier művészeti iskola kortárs és modern tánc szakos hallgatója.

Szabó Veronika: szabadúszó színész, rendező és drámapedagógus.  2016-ban végzett a londoni Royal Central School of Speech and Drama színművészeti egyetemen, ahol kortárs és fizikai színházról tanult. A London Clown Schoolnak két évig tagja volt, jelenleg a Piros Orr Bohócdoktorok tagja. Saját előadásait a játékosság, humor, aktív nézői részvétel és groteszk nyelv jellemzi. Gyakori témái a nemi identitások játéka, női testek szerepe, állat ember kapcsolata. Munkáit bemutatták hazai és nemzetközi fesztiválokon és színházakban.A Queendom című előadás közönségdíjat nyert a Thealter fesztiválon. Rendszeresen tanít alkalmazott színházi módszerekről.

Valcz Péter: Rendező, színész, író, sokoldalú alkotó. Nemzetközi tapasztalatokkal és szemlélettel. 2006-ban végzett az első kaposvári színész osztályban Babarczy László vezetése alatt, majd elvégezte a párizsi Jacques Lecoq iskola kétéves képzését. Németországban és Indiában is dolgozott, a Tünet Együttes állandó alkotótársa. 2014 óta szabadúszó alkotó.

Szereposztás/stáb
Az ötletgazda: Szabó Veronika
Az alkotó-játszók: Szabó Veronika, Valcz Péter
A zongorista: Csernovszky Márk
A menedzsernő: Balogh Zsuzsanna
A látványos: Szabados Luca
A hangos: Csernovszky Márton
A fényes: Dézsi Kata
A tanácsadó: Sarah Günther 
A dramaturg: Zsigó Anna
A rendező: Makra Viktória

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!