Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TALPUK ALATT
Jászai Mari Színház, Népház - Rendezvényterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 224 értékelés alapján
  Leírás
Az alkotók az előadásról:
Két világ, két világfelfogás ütközésének lehetünk szemtanúi a Kanadában élő magyar család történetén keresztül: a néptáncról és a hagyományról (a hagyomány megőrzéséről, továbbörökítéséről) való két ellentétes gondolkodás csap össze a történetben.

Egy Torontó közeli kisváros Közösségi Házában augusztus 20-án rendezvényt szerveznek a helyi magyaroknak az államalapítás és az új kenyér ünnepén. Erre az alkalomra a kanadai Rezeda Dance Company új műsorral készül. Tamás, a csoport vezetője nehéz helyzetben van, mert több táncos is el akarja hagyni az együttest. Ebben az időszakban érkezik Magyarországról Bálint, az ifjú koreográfus, táncpedagógus. Tamás, a csoport vezetője nagy örömmel fogadja, ám a kezdeti örömök után egyre több a konfliktus, mivel Bálintnak egészen más elképzelései vannak az új előadással kapcsolatban…

Játékunkban a hagyomány és innováció témakörét szeretnénk megvizsgálni; a két fogalom feszültségéről egymás mellett / egymás nélkül / egymással örök harcban levéséről szeretnénk közösen gondolkodni a fiatalokkal. A néptánc itt médium, segít a központi kérdés minél érzékletesebb, árnyaltabb, több érzékszervet bekapcsoló vizsgálatához, az identitás kérdéskörének körbejárásához.

Az alkotók célja, hogy a néptánc és a komplex színházi nevelési előadások formanyelvének ötvözésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör közös értelmezésen és cselekvésen keresztüli vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket. Az előadás során felvetett és körbejárt téma/problémák: Hagyomány és innováció / mit jelent ma magyarnak lenni?

A Káva Kulturális Műhely előadása

Alkotók:
Író, dramaturg: Romankovics Edit
Zene: DJ Panda
Díszlet- és jelmeztervező: a másik Kiss Gabriella
Fény: Kálócz László

Játsszák és táncolják:
Bori Viktor
Patonay Anita
Kálócz László
Kolumbán Norbert / Kanozsai Ákos
Szabó Tamás / Bódi Dávid
Horváth Eszter / Fehértóy Zsanett
Kriston Fruzsina / Reszneki Virág

Színházi nevelési konzulens: Takács Gábor
Koreográfus: Juhász Zsolt
Rendező: Sereglei András

Az előadás a Nemzeti Táncszínház felkérésére és projektvezetésével, a Duna Táncműhely és a Káva Kulturális Műhely koprodukciójában jön létre. Az előadás az NKA Táncművészeti Kollégium, az NKA-Imre Zoltán Program és a SÍN Kulturális Központ támogatásával jött létre.

  Stáblista
Író, dramaturg 
Romankovics Edit 
Díszlet- és jelmeztervező 
Kiss Gabriella 
Fény 
Kálócz László 
Színházi nevelési konzulens 
Takács Gábor 
Koreográfia 
Juhász Zsolt 
Rendező 
Sereglei András 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!