Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
WÉNINGER DALMA: STATIONS; BALKÁNYI KITTY: BEZZEG AZ ÉN ANYÁM
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 510 értékelés alapján
  Leírás
Stations
A cím, mint „Állomások” az emberi lét állandó változásait, az érzékelés és létezés különböző stációit foglalja magában. Az egyéni függetlenség, az önmegvalósítás viszonyrendszere, a másoktól való függés kényszerítő ereje, az individuum teljesen lecsupaszított formái foglalkoztatnak leginkább.

Felmerül a kérdés abban a pillanatban, amikor meghatározottságainktól függetlenül tekintünk magunkra, mit találunk? Mikor nem a vallásunk, társadalmi helyzetünk, állásunk, neveltetésünk, oktatásunk vagy párkapcsolati státuszunk által definiáljuk magunkat, mi marad?

Ez a lecsupaszított egyén szintén rendelkezik személyiséggel. Mennyire vagyunk képesek a belénk ivódott szokásoktól állítólagos habitusunktól függetlenedni? Mindezek valódi megmásíthatatlan tények vagy csupán magunk építettük a minket sakkban tartó korlátokat?

Minden begyűjtött információ nem csupán gazdagít, de teherként is rakódik ránk. A személyiségünket alakító egyedi kódunk hátránya, hogy gyakran kényszeredett nem tudatos, vagy általunk nem szabadon választott döntések sorozatainak eredménye. Ennek hozadékaként pedig nem csupán az egyén másoktól és körülményektől való függetlensége megkérdőjelezhető, hanem a szabad akarat megléte is.

Szereplők: Darabont Áron, Ivanov Gábor
Zene: Mádi László
Fény: Fogarasi Zoltán
Alkotó: Wéninger Dalma

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.
időtartam: 25 perc
korosztály: 14+
külföldiek számára is ajánlott.

Bezzeg az én anyám
-táncszínházi előadás-

A darab a szeretet mögé rejtett elnyomás témáját boncolgatja. Ez sokszor generációról generációra öröklődik, és aki bele kerül, talán észre sem veszi mikor, hogyan válik elnyomottból elnyomóvá.
Vajon hányan élünk felnőttként és hányan „félnőtt”-ként?

Stáblista:
Előadják az Inversedance Társulat táncművészei és vendégei: Bódi Bianka, Dowidat Sára, Ferencz Vivien, Ivanov Gábor, Lendvay Zsóka, Petrőcz Cintia
Zene: Gergely Attila, montázs
Fényterv: Fodor Zoltán
Az előadás mentora: Fodor Zoltán – Harangozó díjas táncművész, az Inversedance | Fodor Zoltán Társulat koreográfusa
Koreográfia: Balkányi Kitty - az Inversedance Társulat alapító táncművésze és koreográfus asszisztense, korábban a Bozsik Yvette Társulat, a Budapest Táncszínház és a Szegedi Kortárs Balett tagja.

Támogatók: Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány, valamint az NKA Imre Zoltán Program
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!