1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
GORAN BOJČEVSKI QUARTET (SLO) REFUGEES FOR REFUGEES (BE)- BUDAPEST FOLK FEST - KISEBBSÉGEK HANGJAI
Hagyományok Háza - Hagyományok Háza Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.4 / 10
616 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
„Amikor klasszikus zenét játszom, fantasztikusan érzem magam, de nem tudom elképzelni az életemet improvizáció nélkül.” (Goran Bojčevski)
20.30 - Goran Bojčevski Quartet (SLO), Refugees for Refugees (BE)

A Ljubljanában élő macedón klarinétművész és zeneszerző Goran Bojčevski (aki klasszikus zenei képzettségét Szlovéniában és Ausztriában szerezte), zenéjében egyesíti a karrierje során tapasztalt összes impulzust: egy délről érkező zenei temperamentumot, a klasszikus zenéből gyökerező struktúrát és a jazz szabadságát. Számos nemzetközi együttműködése és az irigylésre méltó zenei mérföldek száma, amit a klasszikus, a jazz és a népzene területein megtett megerősítette azt a vágyát, hogy új kifejezési módot találjon. Így született meg a „Balkan nuevo”, a saját zenei stílusa, amely balkáni, latin és más elemeket egyesít egy műfajban. Mindez természetesen új lendületet és új művészi expedíciót jelent Bojčevski és kvartettje számára.

 „Elkötelezett a klasszikus zene iránt, anélkül, hogy a nép-, a jazz vagy a balkáni zenét megsértené, ami abszolút ritmusérzékének köszönhető. A klasszikus perfekcionizmus, a technikai ragyogás és a nyitottság keveréke lehetővé teszi, hogy átlépjen egy olyan szintre, ahol kreatívan egyesítheti a zenei stílusokat a legmagasabb művészi minőségben.”

Goran Bojcevski - klarinét

Jani Sever - billentyűk

Jošt Lampret - nagybőgő

Žiga Kožar - dobok

Helyszín

Hagyományok Háza
Budapest, 1011, Corvin tér 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!