Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AZ IDEGEN
Ódry Színpad - Klub

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.0 / 10) - 3 értékelés alapján
  Leírás
Az idegen
Albert Camus Az idegen című elbeszélése alapján
Előadja: Zakariás MátéOsztályvezető tanárok: Kocsis Gergely, Szőcs Artur

Fordította: Ádám Péter, Kiss Kornélia

Albert Camus előszava a regény amerikai kiadásához ezekkel a sorokkal kezdődött:
„Ebben a mi társadalmunkban még az is előfordulhat, hogy halálra ítélik az embert, amiért nem sír az anyja temetésén. Ezzel mindössze annyit szeretnék mondani, hogy a könyv hősét azért ítélik el, mert nem hajlandó beállni a sorba.”

Albert Camus talán leghíresebb regénye L&Étranger címmel a 20. század derekán, 1942-ben látott először napvilágot. Magyar fordításban először Közöny címmel jelent meg. Népszerűségét mutatja, hogy mintegy negyven nyelvre fordították le. Témája a camus-i filozófia alapélménye: az abszurd. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy tanulmányaimhoz monodrámát kell bemutatni, hosszú keresgélés után visszatértem egyik meghatározó olvasmányélményemhez, amit nagyon közel érzek magamhoz. Ezt a régi élményt csak tetézte, hogy rátaláltam az új magyar fordításra (Az idegen), ami megpecsételte választásom. /Zakariás Máté/

Az előadás hossza 1 óra 5 perc

  Szereposztás
Színész 
Zakariás Máté 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!