1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
SZABÓ VERONIKA: DINO COMING OUT
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
633 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Szabó Veronika: Dino Coming Out
-Ősbemutató-Volt idő, amikor dinoszauruszok uralták a Földet. Akkor még nem így hívták őket. Nem hívták őket sehogy, hiszen nem volt ott senki, hogy hívja őket. Nem volt olyan, hogy valaminek hívni valamit. Minden csak volt. Nyami.
De a dínók ideje lejárt. Egy olyan faj vette át az uralmat, amelyik mindent megmagyaráz, felcímkéz, különválaszt és értékel, miközben színes plédeket rak magára, betonbuborékokban üldögél és üvegből issza a rohasztott árpalevet.
Két dínó maradt. A Bakonyban élnek. Túlélték a kihalást, és – ezen felbátorodva – szeretnék magukat jól érezni. Vagy legalább csak nem unatkozni annyira. A fejükre nőtt ez a röghegység. Ideje lépni.
De tényleg ideje? Nem lehetne csak úgy ellenni, mint anno?

Két dinoszaurusz kijön a Bakonyból. Ők a fajuk utolsó két példánya. Eddig sikerült elrejtőzniük a világ elől, amely nem az ő számukra van berendezve. De nem maradhatnak a Bakonyban örökké, hiszen egy kicsike ország kicsike hegységéről van szó, ők pedig hatalmas, vérszomjas vadállatok. Mégis: egyedül vannak. Ezért feljönnek a szitibe, és megkérik az embereket, hogy tanítsák meg őket, hogyan kell ebben a különös, új korban megfelelően, boldogan, szexin, menőn, sikeresen, produktívan élni (meg hogy mi az istent jelentenek ezek a szavak).

Néhány mondat az alkotókról:
Szabó Veronika szabadúszó színész, rendező és drámapedagógus.  2016-ban végzett a londoni Royal Central School of Speech and Drama színművészeti egyetemen. A London Clown Schoolnak két évig tagja volt.  Saját előadásait (Warpaint (2015), A kisbaba (2016), The Timestealers (2016), Queendom (2017) Animal City (2018) stb) játékosság, humor, aktív nézői részvétel és groteszk nyelv jellemzi . Gyakori témái a nemi identitások játéka, női testek szerepe.  Munkáit játsszák hazai és nemzetközi fesztiválokon és színházakban pl. Egyesült Királyságban (Camden People’s Theatre, Roundhouse, BikeShed Theatre, Southbank Centre), Németországban (OFF Europa, Let me in Fesztivál, Montag Modus fesztivál) Magyarországon (Artus, B32, MU színház, Trafó, Bánkitó, Kolorádó ) Romániában (TESZT), Szerbiában (Desire Fesztivál), Csehországban (Venuse Ve Sehlovce.  Rendszeresen tanít a fórumszínházról és hoz létre közösségi színházi előadásokat is. Tagja a Maria Inkoo ökofeminista performansz punk zenekarnak.

Szereposztás/stáb
Az ötletgazda: Szabó Veronika
Az alkotójátszók: Szabó Veronika, Valcz Péter
A zongorista: Csernovszky Márk
Az összerendező: Makra Viktória
A menedzsernő: Balogh Zsuzsanna
A látványos: Szabados Luca
A fényes: Dézsi Kata

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány, Tünet Együttes

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!