1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
IZP-ESTEK - BALKÁNYI KITTY: BEZZEG AZ ÉN ANYÁM; WÉNINGER DALMA: STATIONS
MU Színház - Színházterem
8.0 / 10
4 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
- Dupla előadás -

Bezzeg az én anyám
-táncszínházi előadás-

Talán mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy mitől, hogyan váltunk olyan emberré, amilyenek most vagyunk. Miért reagálunk úgy dolgokra, helyzetekre, ahogy éppen reagálunk? Mi határozza meg gondolkodásunkat, mindennapi cselekedeteinket, rutinunkat.

Amit biztosan tudunk, hogy legelső élményünk, kapcsolatunk az édesanyánk. Az anyaméhben érzékeljük őt, félelmeit, érzéseit, már ezekkel a tapasztalatokkal születünk meg, és ahogy fejlődünk egyre több és több rakódik ránk másokból. A kérdés tehát, hogy, ebben a nagy kavalkádban hol kezdődök Én. Amíg ezt az Én-t nem találjuk, nem is tudjuk tudatosan irányítani az életünket, mások mögé bújunk, mások által akarunk kiteljesedni.
A szeretet mögé rejtett elnyomás sokszor generációról generációra öröklődik, és észre sem vesszük, mikor válunk elnyomottból elnyomóvá.”

Alkotói és előadói stáb:
Koreográfia: Balkányi Kitty
Előadják: Az Inversedance Társulat táncművészei és vendégei - Bódi Bianka, Dowidat Sára, Ferencz Vivien, Ivanov Gábor, Petrőcz Cintia, Stáry Katalin
Az előadás mentora: Fodor Zoltán
Zene: Gergely Attila
Fény: Fodor Zoltán

---------------------------
Stations

A cím, mint „Állomások” az emberi lét állandó változásait, az érzékelés és létezés különböző stációit foglalja magában. Az egyéni függetlenség, az önmegvalósítás viszonyrendszere, a másoktól való függés kényszerítő ereje, az individuum teljesen lecsupaszított formái foglalkoztatnak leginkább. Felmerül a kérdés abban a pillanatban, amikor meghatározottságainktól függetlenül tekintünk magunkra mit találunk? Mikor nem a vallásunk, társadalmi helyzetünk, állásunk, neveltetésünk, oktatásunk vagy párkapcsolati státuszunk által definiáljuk magunkat, mi marad?

Idézet:
„Nincs más valóság, csak az, amit önmagunkban hordozunk. Azért él az emberek zöme olyan valószerűtlenül, mert a külső képeket tartják valóságosnak, és a belső világukat egyáltalán nem engedik szóhoz jutni.”
Hermann Hesse

Szereplők: Ivanov Gábor, Keresztes Patrik
Zene: Mádi László
Fény: Fogarasi Zoltán
Alkotó: Wéninger Dalma

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!