1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
3 - RAUTAVARA - LISZT - ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia - Nagyterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.4 / 10
400 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Óbudai Danubia Zenekar



Rautavaara: 7. szimfónia („A fény angyala”)
Liszt: Dante-szimfónia

Nyíregyházi Pro Musica Leánykar (karigazgató: Szabó Dénes)
Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Kocsár Balázs

„Végül, mintegy tizenöt esztendő múlva, nem volt már sokkal nagyobb, mint holmi sün, egy nemezes-tüskés, mohával benőtt csodalény, kinek már semmi zivatar nem ártott, s kin a visszafejlődött végtagok, karocskák-lábacskák, a szemecskék meg szájnyílás is nehezen voltak felismerhetők. Időt ez nem ismert. (…) Kékesfekete, kénes villámú viharok vonultak fel félelmes-tétován, megkönnyebbültek sisteregve a zengő víz felett, megszórván jégesővel, s villámaik a felgerjedt hullámokba vágtak, melyek magasra csapva ostromolták a rendíthetetlen szikla lábát. Azután minden jó volt, s békesség – éppoly fenséges, megfoghatatlan, mint az előbbi rombolás – töltött be mindent, s édes, felül napsugaras esőben ívelt egyik parttalanságtól a másikig, nedves szépségében a hétszínű szivárvány.”

Rejtvények évada – Danubia 25.

Ünnepi évadunkban játékra invitáljuk Önt: fejtse meg a koncert leírásaként szereplő idézet forrását (műcím, szerző), és hogy mi kapcsolja őket a szóban forgó koncerthez. A 3 című koncerthez kapcsolódó játék időtartama 2018. november  2-tól 22-ig tart. A megfejtések beküldésére szolgáló felület ebben az időszakban lesz elérhető, amit majd előre jelzünk. De gondolkozni már szabad! 

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

Stáblista

karmester Kocsár Balázs

Helyszín

Liszt Ferenc Zeneakadémia
Budapest, 1061, Liszt Ferenc tér 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!