Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KOBAYASHI BÉRLET 1. - SUREN BAGRATUNI GORDONKA, HAMAR ZSOLT KARMESTER
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.5 / 10) - 6 értékelés alapján
  Leírás
A koncert szólistája az 1986-os moszkvai Nemzetközi Csajkovszkij Versenyen elnyert ezüst medálnak köszönhetően robbant be a zenei köztudatba, és azóta is keresett szólistaként járja a világot.


Az örmény születésű, Egyesült Államokban élő művész, a Michigani Állami Egyetem zenei tanszékének professzora és vonós tanszékének vezetője Schumann mindössze két hét alatt komponált, különleges szépségű a-moll gordonkaversenyét adja elő a zenekarral. A mű a zeneszerző egyik legtitokzatosabb alkotása, szerkezetében, transzcendenst idéző témáival és intenzíven lírai hangvételével egyaránt. A romantikus stíluskorszak három emblematikus művét tartalmazó műsor szerzői harminc év különbséggel születtek; legidősebb köztük Carl Maria von Weber, akinek itt hallható nyitánya hangulati gazdagsága, tökéletes arányai miatt is a közönség kedvencévé vált az elmúlt két évszázadban. A norvég Edvard Grieg a népköltészetből és irodalomból merített feldolgozandó témákat, stílusa a norvég népzene és a schumanni romantika olyan elegye, amely egyedi hangjával egészen különleges színt képvisel a zenetörténet stíluspalettáján. Egyik legnépszerűbb műve a Henrik Ibsen drámájához, a Peer Gynt-höz írt kísérőzene.

Peer Gynt részletek:

Esküvőn - előjáték az első felvonáshoz, Ingrid panasza - előjáték a második felvonáshoz - Peer Gynt és a három pásztorlány - A hegyi király csarnokában - Aase halála - Reggeli hangulat - Tolvaj és orgazda - Arab tánc - Anitra tánca -  Solveig dala - Peer Gynt hazatérése - Pünkösdi dal - Solveig bölcsődala

                                         

Hamar Zsolt karmester

Suren Bagratuni gordonka

Weber: A bűvös vadász-nyitány
Schumann: Gordonkaverseny a-moll, op. 129


Grieg: Peer Gynt – részletek a kísérőzenéből

Solveig  –  Szalai Ági, Anitra – Szathmáry Judit, Három pásztorlány – Dóri Eszter, Kristófi Ági, Fekete Andi

Rabló és Haramia- Kelemen Dániel, Pintér Dömötör

 

 

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

  Stáblista
Karmester 
Hamar Zsolt 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?