Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MOZART: REQUIEM - KOBAYASHI ÉS A MÁV ZENEKAR
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Kevés olyan alkotás van a művészetek történetében, melynek keletkezéstörténetét annyi legenda venné körül, mint Wolfgang Amadeus Mozart utolsó művét.

1791 júliusában, a Varázsfuvola komponálása közben titokzatos látogató kereste fel a zeneszerzőt, és egy, személyét felfedni nem kívánó ismeretlen megbízásából, tekintélyes tiszteletdíj ellenében gyászmisét rendelt tőle, azzal a feltétellel, hogy Mozart szerzőségének is titokban kell maradnia. A megrendelő személyére később fény derült: Walsegg gróf a felesége emlékére előadott rekviemet saját műveként szerette volna feltüntetni. Mozart ekkor már súlyos beteg volt és többször hangoztatta: úgy érzi, a Requiemet saját halálára komponálja. Sajnos igaza lett, olyannyira, hogy befejezni sem tudta a művet: halála után tanítványa, Franz Xaver Süssmayer egészítette ki a hiányosan maradt partitúrát.Mozart nagyon fiatal, mindössze 35 éves a Requiem komponálása idején. Ezért is szép, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar szólistái valamennyien fiatalok és a közreműködő énekkar is ifjúsági kórusként alakult. Kobajasi Kenicsiro több mint negyven éve tűnt fel Magyarországon, amikor megnyerte a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét. Azóta a magyar zenekedvelők kedvence, igazi örökifjú, és régóta tart szoros barátsága a MÁV Szimfonikus Zenekarral is.

Műsor:

Mozart:Requiem, K. 626

Közreműködnek:

Kriszta Kinga (szoprán)Balogh Eszter (alt)Varga Donát (tenor)Dani Dávid (basszus)Budapesti Akadémiai KórustársaságMÁV Szimfonikus ZenekarVezényel: Kobajasi Kenicsiró
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?