Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BEMUTATÓ BARTÓK-SZTRAVINSZKIJ EST
Nemzeti Táncszínház - Várkert Bazár

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(8 / 10) - 1 értékelés alapján
  Leírás
Közép-Európa Táncszínház Bartók-Sztravinszkij est koreográfus: Halász Gábor, Kun Attila

Két klasszikus, két koreográfus, egy este. Mindketten a mítoszok, a halál vagy az átváltozás és a transzcendens hatalom világába kalauzolják a nézőt. Mit áldozunk ma? Mit táncolunk ma? Kun Attila kortárs közegben értelmezi újra az orosz pusztai hitvilágon és népzenén alapuló Tavaszi áldozatot. Sztravinszkij egy mélyen eltemetett, de kiirthatatlan ösztönt komponál zenéjébe: a törvényeken alapuló világrendbe vetett hit ösztönét. A Kolophón Hercegnője című darab Arkhné, a pókká változtatott hercegnő történetét meséli el, aki szövőtudományán felbátorodva versenyre hívja ki Athénét. Halász Gábor nem próbálja megjeleníteni egyértelműen a történetet, de a karakterek viszonyrendszeréből egy követhető és megszakításmentes színházi élményt nyújtó dramaturgia épül fel Bartók Béla IV. Vonósnégyesére. Tavaszi áldozat: Koreográfus: Kun Attila Díszlet jelmez: Molnár Zsuzsa Dramaturg konzultáns: Róbert Júlia Fényterv: Fogarasi Zoltán Zene: Igor Sztravinszkij   Szereplők: Horváth Adrienn Hargitai Mariann Jakab Zsanett Weninger Dalma Mádi László Ivanov Gábor Kovács Péter Nagy Mátyás Csaba Dunai Bettina   Arakhné – Kolophón hercegnője: Koreográfus: Halász Gábor Koreográfus Asszisztens: Anna Maria Karabela Kosztüm: Béres Mónika Fény: Fogarasi Zoltán Zene: Bartók Béla - IV. Vonósnégyes   Szereplők: Horváth Adrienn Hargitai Mariann Jakab Zsanett Weninger Dalma Mádi László Ivanov Gábor Kovács Péter Nagy Mátyás Csaba Dunai Bettina
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
1013, Ybl Miklós tér 2-6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?