Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA
Marczibányi Téri Művelődési Központ - Marczi -Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Aki autón óhajt járni / Az utca napos oldalán - lemezbemutató koncert

A Budapest Jazz Orchestra Magyarország legnépszerűbb big bandje. Évek óta világszínvonalon mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a jazz szinte minden válfaját. 2015-ben a Jazzma.hu és a Jazzy rádió közös szavazásán a közönség az év big bandjének választotta a zenekart. A 2015-ben megjelent legújabb album az „Az utca napos oldalán..” négy énekes szólistája Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel, és Mujahid Zoltán. Ezt az albumot a Hanglemezgyártók szövetsége 2016-ban Fonogram díjra jelölte. A zenekar minden tagja végzett jazz zenész, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusban képesek legyenek zenélni. Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazz-élet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a '20-as évek Amerikáját idézte. A zenekar dinamikus fejlődése során a műfaj jelentős zenei állomásait végigjárva, mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. A BJO kiváló munkásságának ékes bizonyítéka az elmúlt 18 év, mely idő alatt számos koncert, hazai-és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó színesítette a zenekar palettáját.
A BJO ars poeticaja: a kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig továbbadni a fiatal muzsikus generációnak. A Budapest Jazz Orchestra 18 évvel ezelőtti megalakulásának megfelelően céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra honi és nemzetközi interpretálását, a magyar művészeti értékek magas szinten történő képviseletét.  Zenekari tagok
A zenekar a hagyományos 17 tagú big band felállást követi: szaxofon – Kollmann Gábor, Dennert Árpád, Csejtei Ákos, Zana Zoltán, Varga György; harsona -Schreck Ferenc, Skerlecz Gábor, Frolov Ákos, Nagy Viktor Dániel; trombita -Tulkán Péter, Magyar Ferenc, Koós-Hutás Áron, Pecze Balázs,; zongora – Juhász Attila; gitár – Birta Miklós; bőgő – Hárs Viktor; dob – Serei Dániel.
A BJO muzsikusai nemcsak professzionális jazz muzsikusok, de többen közülük a jelentős hazai eMeRTon, illetve Artisjus díjakkal elismert művészek is. Ugyanakkor a BJO több tagja egyúttal művész-tanár is, egyes tagok a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, mások más fontos hazai zenei oktatási intézményekben tanítanak.
Ez szolgál alapjául annak is, hogy a zenekar nemcsak a big band műfajának koncertszerű népszerűsítésére koncentrál, hanem tapasztalataiknak továbbadására is a fiatalabb generációk számára.
A zenekar legtöbbször énekes szólistákkal színesíti műsorát. Ezen előadók a Magyar könnyűzene és jazz műfajának legismertebb előadói.
Az Aki autón járni óhajt… / Az utca napos oldalán..  című hanghordozók négy szólistája Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel, és Mujahid Zoltán. A XX. század közepének ismert, illetve ma már elfeledett filmzenei gyöngyszemeit mutatja be, a feldolgozások kifejezetten a zenekarra, valamint a négy szólistára íródtak, melyek Csejtei Ákos, Hárs Viktor, és Zakar Zoltán munkái. Az album visszarepíti a közönséget, az 50-es 60-as évek Magyarországára, megidézve a Kabos Gyula, Latabár Kálmán és Perczel Zita filmjeinek hangulatát. A 2015-ben megjelent legújabb albumon, Az utca napos oldalán… pedig a zenekar az 50-60-as évek amerikai slágereit játssza, olyan szerzőktől, mint Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, vagy Ray Charles, magyar nyelven
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Marcziban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
1022, Marczibányi tér 5/a Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?