Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV FESTETICS/4. RÉGI
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 115 értékelés alapján
  Leírás
Festetics-bérlet 4.

Műsor:

J. Stamitz: B-dúr klarinétverseny
Seiber M.: Concertino klarinétra és vonós zenekarra
L. van Beethoven: Esz-dúr oktett, op. 103
W. A. Mozart: Harmoniemusik (Részletek a Don Giovanni c. operából)

Klarinéton közreműködik és vezényel: Eduard Brunner

A Festetics-koncertek régi hagyománya, hogy a zenekar egy-egy kiváló fúvós hangszeres művészt lát vendégül, aki részben szólót játszik, részben pedig a kamaraművek előadását vezeti, átadva gazdag tapasztalatait a zenekar fúvósainak. E hagyomány folytatásaként idén Eduard Brunner klarinétművész hangversenyünk vendége. Baselben született, és Párizsban tanult; a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának szólóklarinétosa volt Rafael Kubelik vezénylete alatt, több európai zeneakadémia professzora. Elsőként Johann Stamitz (1717-1757) cseh származású német zeneszerző műve hangzik el, aki az egyik legkorábbi versenyművet írta az akkoriban nagy újdonságnak számító klarinét számára. Seiber Mátyás (1905-1960) magyar zeneszerző, aki az egyik első jazz-tanár volt Európában, Concertino címmel komponált klarinétszólós darabot, soks-sok évvel később. A két zeneóriás, Mozart és Beethoven korában nagy divat volt Ausztriában és Németországban a fúvós hangszerek kamaraegyüttese, amelyek mindenhol magasan képzett művészekből álltak, és igényes szórakoztató zenét játszottak – ezeknek Harmoniemusik volt az összefoglaló neve. Beethoven egy ilyen együttes számára komponálta fiatalkori Esz-dúr oktettjét. A Harmoniemusik kategóriába tartozik az a színpadi zenét játszó együttes is, amelyet Mozart írt elő a Don Giovanni c. opera záró jelenetében, és amely a Figaro házassága c. opera részleteit játssza asztali zeneként.

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?