Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV VARGA/2. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(6 / 10) - 1 értékelés alapján
  Leírás
Varga László-bérlet 2.

Műsor: Zádor J.: Csárdás rapszódia
Rózsa M.: Ben Hur - szvit
F. Grofé: Grand Canyon - szvit
G. Gershwin: Egy amerikai Párizsban Vezényel: Mariusz Smolij Mariusz Smolij lengyel karmester az elmúlt évek folyamán több ízben vezényelte a zenekart olyan hanglemezfelvételeken, amelyek a 20. század első felében született – és többnyire Amerikában tevékenykedő – magyar zeneszerzők műveit tartalmazzák. A lemezfelvétel sajátos munka: hiányzik a közönség inspiráló jelenléte, a felvett anyag viszont nem tartalmazhat olyan apró hibákat sem, melyeket egy koncert közönsége talán észre sem vesz. Zenekar és karmestere között nagyon szoros munkakapcsolat van ilyenkor, ezért a zenekar egyszer már meghívta Smolijt egy hangverseny vezénylésére. Rózsa Miklós (1907-1985) 1940-ben került Hollywoodba és minden idők egyik legsikeresebb filmzene szerzője lett, közel száz művet alkotott. Zádor Jenő (1894-1977) nevéhez 140, részben hangszerelés, részben önálló filmzene fűződik. Mindketten azon fáradoztak, hogy a filmtől független koncertzenében is maradandót, illetve félreérthetetlenül magyar zenét alkossanak. Gershwin egyik legismertebb műve az Egy amerikai Párizsban, amelyben az amerikai jazz-t és az európai impresszionista zenét sikerült abszolút egységbe kovácsolni. Impresszionizmus terén még rajta is túltesz Ferde Grofé, aki a nyugat-amerikai Grand Canyon jelenségét egy zseniális és rendkívül népszerű szimfonikus műben örökítette meg.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?