Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV VARGA/1. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Varga László-bérlet 1.

Műsor: E. Elgar: Pomp and Circumstance
E. Elgar: e-moll gordonkaverseny, op. 85
A. Dvořák: IX. (e-moll) szimfónia, op. 95 „Az újvilágból” Közreműködik: Várdai István (gordonka)
Vezényel: Csaba Péter Az 1945-ben alapított MÁV Szimfonikus Zenekar 72. hangversenyévada indul ezzel az előadással. Egy új évad kezdete mindig ünnepi esemény, amelyhez méltó választás Edward Elgar (1857-1934) nagy szimfonikus indulója; Shakespeare Othellójából kölcsönzött címét így fordíthatjuk: fény és pompa. A késő romantika nagy angol zeneszerzőjének egyik legkedveltebb műve az 1919-ben komponált Gordonkaverseny. Várdai István, a mű szólistája fiatal kora ellenére rendkívüli sikereket tudhat maga mögött: 2007-ben 3. díjat nyert a Moszkvai Csajkovszkij Versenyen, 2008-ban pedig elnyerte a Nemzetközi Gordonkaverseny 1. díját Genfben. Antonín Dvořák, a nagy cseh zeneszerző elismerésekben gazdag életútja vége felé három évig volt a New York-i Konzervatórium igazgatója. Ezalatt az idő alatt komponálta utolsó szimfóniáját, melyben honvágya szólal meg. A mű rövid idő alatt a szimfonikus irodalom egyik legkedveltebb darabja lett. Szakértők szerint minden témája a cseh népzene elemeit felhasználó, eredeti alkotás, ugyanakkor sokan amerikai, sőt indián népzenei hatást is felfedeznek benne. A hallgatók számára természetesen nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a szimfónia hallatán maradéktalanul átadják magukat a rendkívül gazdag dallaminvencióval alkotott, a nagyzenekar minden hangszínét pompázatos gazdagságban bemutató zene élvezetének.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?