Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV VARGA/1. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Műsor
Bach: d-moll csembalóverseny – átirat hegedűre és gordonkára
Brahms: Kettősverseny
Beethoven: VII. szimfónia

Közreműködik
Kokas Katalin (hegedű),
Kokas Dóra (gordonka)

Hegedűn közreműködik és vezényel: Kelemen Barnabás


A magyar zenei életnek évek óta reflektorfényben álló szereplője Kelemen Barnabás hegedűművész családja: felesége, Kokas Katalin, a kitűnő hegedűművész és főiskolai tanár, Kokas Dóra, Katalin húga, aki gordonkaművész, döntős volt a legutóbbi Budapesti Nemzetközi Gordonkaversenyen és ő maga, a Kossuth–díjas hegedűművész. Ők hárman alakították meg egy kolléga bevonásával a Kelemen kvartettet, amely már fennállása első éveiben szép nemzetközi sikereket aratott. Hangversenyünkön a Kokas-nővérek előadják minden hegedű-gordonka páros álomdarabját, Brahms Kettősversenyét. Ez a mű mi, magyarok számára azért is annyira fontos és kedves, mert Joachim József, a maga korában európai hírű magyar hegedűművész inspirálta Brahmsot annak megírására. Csodálatos darab, amelyben a két vonós szólista hangja úgy olvad össze, mintha egy hangszer lenne. A hangverseny további különlegessége, hogy Kelemen Barnabás karmesterként is bemutatkozik, méghozzá a zenekari irodalom egyik kimagasló remekművével, Beethoven VII. szimfóniájával, azzal a talányos művel, amelyet a mai napig próbálnak „megfejteni” zenetörténészek és előadóművészek. Mondják a tánc apoteózisának, az ókori görög kultúra újjáélesztésének – egy biztos: kozmikus méretű öröm szól belőle. 

  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?